Libar

Zrno svjetlosti i kad ga nema

Poprilično je izazovno u svijetu novog normalnog pronaći zrnce svjetlosti, osjetiti istinsku sreću. Zaokupljeni smo raznim brigama, neizvjesnostima i strahovima. Iako imamo puno iskustva u nošenju maski, pranju ruku, držanju distance i dezinficiranju svega oko sebe, i dalje se u svemu tome osjećamo čudno. Kao na „stand by“ samo čekamo da sve prođe, da se vrati na staro. U iščekivanju vremena kada će sve ovo biti iza nas, propuštamo one lijepe trenutke koji se oko nas događaju. Nema ih puno kao i prije, malo su se sakrili ili nam ih je malo teže pronaći, ali su isto tu. U trenutcima provedenima sa obitelji, prijateljima, slušanju dragih pjesama, čitanju knjiga, šetnjama … puno je toga. Svatko od nas duboko u sebi zna koje su to sitnice, one naše male, koje nas čine sretnima i pomažu da osjetimo radost života.

Bez obzira na sve izazove, i u ovim vremenima možemo osjetiti sreću i zahvalnost, samo se trebamo malo više potruditi. Usmjeriti se prema onome što nas istinski veseli i ispunjava. Nema potrebe čekati da sve ovo prođe da bismo osjetili radost. Ne trebamo čekati da dođe pravo vrijeme za biti sretan. Sve što imamo je sadašnji trenutak i najbitnije je što ćemo učiniti s tim vremenom, kako ćemo ga iskoristiti.

Iskreno, ne želim se vratiti na staro. Vraćanje bi značilo da ništa nismo naučili iz ovog iskustva, da nas ničim nije oplemenilo i da nismo izvukli nikakve pouke. Da iz ovog iskustva nismo izašli bolji ljudi. Želim da nas ovo iskustvo odvede u neki novi, bolji svijet. Svijet u kojem ćemo cijeniti svaki stisak ruke, zagrljaj, druženje s dragim ljudima. Gdje više ni najmanje sitnice u životu nećemo uzimati zdravo za gotovo, te ćemo prema njima osjećati radost i zahvalnost. Želim da iz ovog privremenog nenormalnog izvučemo puno vrijednih pouka i mudrost da cijenimo svaki trenutak i sve drage osobe s kojima smo okruženi, te da istinski uživamo u svemu što nam donosi ovaj vrtlog od života.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.