Libar

Tramezzani: U tranzicijskom smo periodu, plan je napredovati svaku utakmicu

Pred nama je okršaj Hajduka i Lokomotive koji se igra ovu subotu na Poljudu od 19:10 sati. Petoplasirani Hajduk utakmicu dočekuje nakon poraza u derbiju na Maksimiru u prošlom kolu, a gostujući strateg Jerko Leko traži prve bodove sa svojom novom momčadi nakon domaćeg debakla protiv Šibenika. U prošloj međusobnoj utakmici ovih dviju momčadi Bijeli su u Kranjčevićevoj slavili s 2:1, uz dva pogotka Mije Caktaša.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani na današnjoj je press konferenciji najavio sutrašnji dvoboj s Lokomotivom.

„Nikada u svojoj karijeri nisam komentirao suđenje, a tako ni druge trenere i klupske istupe“ – odgovorio je Tramezzani na pitanje o istupu Zorana Mamića nakon derbija, a zatim se dotakao sljedeće utakmice.

„Analizirali smo Lokomotivu, dobra su momčad. Ne smijemo ih podcijeniti kada vidimo njihov zadnji rezultat (poraz od 4:0 protiv Šibenika, op. a.). Opasni su na širokom prostoru, tako da im ne smijemo dozvoliti prilike iz kontranapada. Sigurno je da igraju drugačiji nogomet u odnosu na Dinamo, morat ćemo i mi pokazati drugačiji način igre kad imamo loptu. Pripremit ćemo utakmicu na način da znamo sve što oni mogu.“ – rekao je trener Bijelih.

Poručio je i kako zna koliko je ova utakmica važna.

„Mi smo u tranzicijskom periodu, dosta nas posla čeka. Znam da je pred nama treća utakmica u devet dana. Isto tako znam da su tri boda u ovom susretu važna, no jednako bitan je i pristup. Trebamo imati jednaki pristup i respekt prema Lokomotivi kao što smo imali i prema Dinamu.“ – objasnio je.

„Sretan sam jer sam na licima igrača nakon derbija vidio glad, a ne tugu. Moramo vjerovati u sebe, iskoristiti stvari iz prošlosti kao lekciju da bi ostvarili cilj. Da bismo ostvarili te ciljeve važno je da ostanemo ujedinjeni u dobrim i lošim trenucima. Plan je pokušati napredovati svaku utakmicu. Ispred nas je puno posla, ali moramo biti fokusirani na to svaki dan.“ – dodao je.

Na pitanje o stalnim rotacijama, odgovorio je da je jedan od uzroka toga igranje utakmica svaka tri-četiri dana.

„Nije da nisam zadovoljan igrom određenih igrača, samo pokušavam rotirati kako bih što bolje upoznao igrače. Uostalom, nemamo vremena za trening. Već nas čeka dosta utakmica, tako da su rotacije igrača normalne. Nastavit ćemo tako. I u ovoj utakmici će biti promjena, barem dvije-tri.“ – direktan je bio Hajdukov strateg.

Talijanski stručnjak prošlo kolo nije poveo Jaira na derbi:

„Sa Jairom nije bilo nikakvih problema. Želio sam da malo razmisli o svojim kvalitetama, ne želim da igra pod pritiskom. Dobar je momak, jako voli ovaj klub i omiljen je u svlačionici. Sutra će sigurno igrati od prve minute.“ – zaključio je Tramezzani.

Valja napomenuti da trener Tramezzani u ovoj utakmici neće moći računati na kartoniranog Bassela Jradija, te Kristiana Dimitrova koji je još uvijek ozlijeđen.

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Pomoćnici su mu Vedran Đurak (Stupno) i Željko Bučar (Duga Resa), dok je četvrti sudac Andrej Burilo (Osijek). U VAR sobi sjedit će Marin Vidulin (Kanfanar), a pomoćnik će mu biti Robi Kezele (Rijeka).

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.