Libar

Hajduk II. želi razvoj i ostanak

Mlada momčad Hajduka nastavlja prvenstvenu utrku u 2. HNL, nakon zimske stanke i petotjednih priprema. Na pripreme je „bijele“ poveo novi trener Goran Sablić, koji je najavio promjene u odnosu na period pod vodstvom Marija Despotovića. Trenerove najave su išle u smjeru ubrzavanja igre, agresivnijeg pristupa i čvrstine, kako bi se napravio odmak od pozicijskog nogometa, a sve na tragu razvoja mladih igrača i pripreme za seniorski nogomet. U stožeru novog trenera se nalaze pomoćnici Siniša Šegović i Ante Puljiz koji se poznaju još iz vremena kad su radili u RNK Split, te trener vratara Zlatko Runje, kondicijski Marko Lozančić i analitičar Antonio Sebežević.

Momčad je cijele pripreme provela na Poljudu i odigrala tri prijateljske utakmice protiv konkurencije iz 2. HNL: Hajduk II. – Dugopolje 3:2, Junak – Hajduk II. 3:2 i Hajduk II. – Croatia Zmijavci 3:1. Sablić je kroz treninge i utakmice izrotirao 30-ak igrača, a na raspolaganju je imao povratnike s posudbe: Dino Skorup (Varaždin), Jurica Bajić (Kopar) i Jakov Blagaić (Olimpija). Klub su do sada napustili Zvonimir Filipović (Solin) i Filip Kosić (Hrvatski Dragovoljac), a Vice Baždarić je otišao na posudbu u Rudeš. U klubu je nekoliko igrača koji imaju neriješen status, pa se može očekivati još odlazaka. Na tablici 2. HNL Hajduk II. se nalazi na 15. mjestu, sa svega 18 bodova iz 16 utakmica, što ga pozicionira na granicu ispadanja (iza su još Dinamo II., Junak Sinj i Solin). Upravo zbog navedenog će biti teže ostvariti razvoj, jer će se tražiti rezultat kako bi se osigurao ostanak. Ipak, Hajduk još treba odigrati jednu domaću zaostalu utakmicu protiv Kustošije, a prvenstvo je dugačko (17. kola) pa je još prerano donositi procjene, pogotovo što se pola lige nalazi u neizvjesnoj zoni. Mladi Hajduk u nastavku sezone ovaj vikend dočekuje Opatiju, iskusnu ekipu koja ima ambicije za 1. HNL.

Kroz tekuću sezonu možemo sigurno očekivati spuštanje mlađih igrača koji neće igrati za prvu momčad, ali i ulazak nekolicine talentiranih juniora među kojima izdvajamo Marina Ljubičića i Stipu Biuka, uz već aktivne u jesenskoj polusezoni (Ante Bekavac, Bruno Unušić, Luka Škaričić, Madžid Šošić i Ivan Ćubelić). Očekuje nas zanimljivo proljeće u kojem se nadamo profiliranju nekoliko najboljih za prvu momčad u idućoj sezoni, te osiguravanje ostanka kako bi se nesmetano odvijali razvojni procesi. U suprotnom se očekuje gašenje druge momčadi.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.