Libar

Judašice s dva srebra iz Taškenta

Na jakom IJF Grand Slam turniru u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu judašice Barbara Matić i Karla Prodan su došle do srebra i vrijednih bodova za olimpijsku rang ljestvicu. Članice JK Pujanke iz Splita su u borbi za zlato izgubile od Japanki.

U kategoriji do 70 kg Barbaru je u ravnopravnoj borbi koštao wazari Chizure Arai, zlatne sa svjetskog prvenstva 2017. i 2018. Splitska judašica je na putu do srebra svladala ipponom Talijanku Bellandi da bi protiv Novozelanđanke Coughlan morala u borbu za „zlatni bod“ kojega je dobila ipponom. U četvrtfinalu i polufinalu su nakon wazarija pale Marokanka Niang i Brazilka Santana u borbama u kojima je hrvatska judašica pokazala sigurnost i dominaciju.

Karla je u kategoriji do 78 kg do finala nanizala Njemicu Ziech, Poljakinju Pacut i u polufinalu Izraelku Lanir. U finalnoj borbi je išla na Japanku Mami Umeki, svjetsku prvakinju iz 2015. i viceprvakinju iz 2017., od koje je nakon ravnopravnog početka izgubila wazarijem tek u završnici borbe.

Barbara i Karla su na natjecanje otišle bez pomoći trenera Vlade Preradovića koji je ostao u Splitu zbog pozitivnog nalaza na Covid 19. Trener AJK Student Tomislav Marijanović je u odsustvu glavnog trenera uz tatami pratio judašice do srebra. Uspjeh je veći time što se do zadnjeg trena nije znalo hoće li najbolje hrvatske judašice otputovati za Uzbekistan.

Na Grand Slamu je nastupio i judaš AJK Studenta Zlatko Kumrić (do 100 kg), ali je izgubio ipponom od Gruzijca Chikovanija.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.