Libar

Palm Springs

PALM SPRINGS
Komedija, fantazija, misterija, romansa
Limelight production
Neon, Hulu
SAD
IMDb: 7.4

Kreirali: Andy Siara, Max Barbakow
Glumci: Andy Samberg, Cristin Milioti, Peter Gallagher, J. K. Simmons …
Producenti: Chris Parker, Andy Samberg …
Redatelj: Max Barbakow
Trajanje: 90’ Godina: 2020

Filmski uradak koji potpisuju Andy Siara i Max Barbakow je bez sumnje najuspješnija komedija 2020. godine. Ponajviše iz razloga što je među filmovima vladala suša zezancije, zabave i smijeha. Autori su ciljano iskoristili mondeno ljetovalište (pustinjski resort) gdje se okupljaju bogati slojevi američkog društva željni izležavanja i odmora za urnebesnu zabavu koja ruši sve granice.

Radnja filma prati dvoje mladih, od kojih je Nyles (Andy Samberg) zapeo u “vremenskoj petlji” tokom vjenčanja u Palm Springsu lišen sjećanja ranijih zbivanja. Zaplet se događa kada priđe Sarah (Cristin Milioti) djeveruši na vjenčanju koju pogađa neobična strelica i povlači u beskonačnu petlju u kojoj se on nalazi. Slijedi panika koja ih novim danom vraća na početak bez obzira kakav je epilog prethodnog dana. Stoga se dvojac u nemoći da nešto promijeni okreće urnebesnoj zabavi koja ih zbližava jer u takvom životu jedino što imaju je jedno drugo. Dvojac će se pitati koji je smisao života i kako se izvući iz situacije …

Iako se radi o već viđenom konceptu, Palm Springs svrstavamo u netipične komedije koje kombiniraju humor i dramu, romansu i SF, a inovativan pristup i zanimljiv glumački duo daje preporuku za ljubitelje žanra.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.