Libar

Učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji prelaze na C model nastave

Učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji prelaze od 22. ožujka 2021. na C model nastave do proljetnih praznika 2. travnja 2021. godine. Odluku je donio Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije nakon konzultacija s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Ravnateljima osnovnih i srednjih škola u SDŽ je poslana uputa: u razdoblju od 22. ožujka do 2. travnja ostaju svi učenici osnovnih škola od 1. do 8. razreda, kao i maturanti te učenici završnih razreda srednjih škola. Također, u dopisu se navodi: za sve učenike srednjih škola koji su u obvezi obavljati stručnu praksu u školi i kod poslodavca te učenike umjetničkih škola (individualna nastava) ona se može obavljati u školi prema A modelu, osim praktične nastave koja se provodi u zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi.

Nadležne službe pozivaju obrazovne ustanove da se pridržavaju ovih uputa, epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih za održavanje školskih aktivnosti.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilježi se lagani rast broja pozitivnih učenika na COVID. Ukupan broj učenika pozitivnih na koronavirus sredinom tekućeg tjedna u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 125, što je 0,23 posto od ukupnog broja učenika u SDŽ. Najviše zaraženih je u Splitu (45), Makarskoj (21), Trogiru (14) i Sinju (10).

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.