Libar

Sretan Dan kazališta!

Kazalište, mjesto na kojem je sve moguće, u trenu nas vodi iz naše, u ovo vrijeme teške stvarnosti, u  tisuće drugih svjetova, čarobnih i stvarnih, zabavnih i izazovnih, sretnih i pretužnih. Uvijek je puno bolji izbor od jeftinih i plastičnih programa kojima nas guše i zaglupljuju na tv-u i internetu. Pravi ljudi s pravim emocijama ispred nas nude jedinstven doživljaj koji nas nikada neće ostaviti ravnodušnima, štoviše izazvat će različite emocije, izvući i neke zaboravljene, te potaknuti niz misaonih procesa, a time i rad na sebi. Imamo priliku u isto vrijeme slušati priču, uživati u plesu, slušati najljepše skladbe i vidjeti sve čarolije koje čovjek stvara svojim talentom i radom,i to ispred naših očiju. Sve te umjetnosti povezuje upravo kazališna pozornica.

Upravo zato je to odličan način za oplemeniti svoj život, a pogotovo život naše djece. Trebamo ih od malena učiti cijeniti ljepotu, umjetnost, ljudski trud, omogućiti im da dođu do emocija, lekcija i spoznaja koje ovako mogu ostvariti na zabavan način. Uz predstave razvijamo empatiju, svoje mišljenje, ukus, stav, upoznajemo sebe.

Kao i uz svaku umjetnost, uz kazališnu, jednostavnijim i zabavnijim putem obogaćujemo se plemenitošću, humanošću i zahvalnošću. Jednom kad zavolimo umjetnost, zauvijek imamo razlog za veselje. Kad zavolimo umjetnost u sebi, zavolimo sebe.

Zato odmah dragoj osobi poklonite predstavu, to je dar koji nikad neće zaboraviti. Ipak su to daske koje život znače.

Tea Simunić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.