Libar

Računaj na mene

Računaj na mene
Jorge Bucay
Izdavač: Fraktura, 2011.
Psihoanaliza/samopomoć, roman struje svijesti

Psihoterapeut i pisac ove izvrsne knjige rođen je iza Drugog svjetskog rata u Buenos Airesu, Argentina, a do sada je objavio petnaestak uspješnica, od kojih je najpoznatija prethodnica ove recenzirane, naslova Ispričat ću ti priču.

Demien, junak obje knjige, 14 godina nakon što je zadnji puta pohodio psihoterapeuta Jorgea, koji mu je uvelike pomogao prebroditi probleme, sada se nalazi pred novim životnim raskršćem. Uspješan liječnik s neuspješnim brakom traži pomoć ne samo od njega, već  i od starih prijatelja, majke i brata. Jorge mu pomaže da spozna sebe, da vidi druge novim očima i da shvati kako može uvijek računati na obitelj, prijatelje i novu ljubav. Obrađujući prvenstveno temu krize srednjih godina, kroz razne anegdote i pričice s popratnim komentarima, riječi knjige lagano nas vode kroz rasvjetljavanje naših bitaka i bitki. Svaka priča koju Jorge predstavlja Demienu nosi određenu poruku za život, važnu za rješavanje njegovih nedoumica, a samim time i naših. Obiluje jednostavnim dijalozima s humorističnim predznakom, ali svako poglavlje suvereno pečatira našu svijest i podsvijest. Preko raznih bajki, basni, vjerskih prikaza i prepričavanja dogodovština običnih namjernika, knjiga nas uči kako je sve ono što je bitno u nama i našim bližnjima.

I stoga vam je od srca preporučujemo, jer besplatna psihoterapija nikad nije bila bliža. Izdvajamo par citata koje bismo vam prijateljski i sami ponudili kao smjerokaz:

„Katkad se život pobrine da sve uništi, pa i probleme koje mislimo da imamo.“

Pusti da se stvari događaju, sve u svoje vrijeme, i nikad nemoj pokušavati gurati rijeku.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.