Libar

Superliga – rekli smo: NE MOŽE!

Počela je nova sezona. Prvo kolo je sutra, igramo s Marsonijom u Slavonskom Brodu. Nisam do sad nikad bija tamo. Jedva čekan da Mate, Stipe i ja sidnemo u Pasata i krenemo. Žene su nan dopustile da ove godine odemo na sva gostovanja ako ćemo ić samo nas trojica, i to pod uvjeton da se kreće taj dan i vraća odma iza utakmice.
Mislin, dopustile. To je bija naš prijedlog. Još je Mate reka da će tako bolje upoznat Hrvatsku i da će svom Anti moć bolje pomoć kad jednog dana bude ima zemljopis. Ka, upoznaj domovinu da bi je više volija.
Izgubili smo 3:1. Možete mislit kaki nan je bija put doma. Niko ni riči. Ja san psova u sebi i Hajduka i ligu i onog ko me natira da obećan da ću na svaku. Prisilo mi posli prve. Al dobro, za dvi nedilje smo u Vinkovcima, njih moramo dobit.

Počela je nova sezona. Vratili smo se u Premiership nakon osam godina. Bilo je super i u Championshipu, naputovao sam se kao nikad u životu. Tučnjava s policijom u Sheffieldu, demoliranje puba u Portsmouthu i dame noći u Plymouthu… Uff, baš je bilo dobro. Al sad ide nešto bolje. Putujem odmah na prvo kolo u Derby, nisam tamo nikad bio. Matt i Stephen isto idu. Ići ćemo na svaku, iznijeli smo ženama odličan prijedlog i dopustile su nam. Ključ je samo da krenemo tog dana i istog dana krenemo nazad.
Razbio nas je Derby. Nema veze, prvo kolo, još se privikavamo na rang više. U srijedu nam stiže Newcastle, a već u subotu ponovno put pod noge. Nakon osam godina ponovno igramo protiv najvećih rivala. Idem spavati da mi što prije dođe subota.

Iznad Leccea je danas svanulo sunce kao nikad prije. Nakon 15 godina ponovno igramo Serie A, a danas počinje nova sezona. Za sat vremena Gianni i ja sjedamo u auto i krećemo za Rimini. Žena je dopustila da mali i ja idemo na svako gostovanje ako nećemo ići među tifose nego na običnu tribinu. Pristao sam, što ću. Želim gledati utakmice, a i Gianniju će dobro doći da malo upozna Italiju.
Putem mu pričam o povijesti kluba, o igračima koji su branili boje našeg kluba, o pobjedama nad velikanima, o gostovanjima po selima za koje nikada nisam čuo i vjerojatno nikad ne bih da nije bilo Leccea. Pričam mu i o divnim ljudima koje sam na svojim putovanjima upoznao, o prijateljstvima za cijeli život. O njegovoj majci koju sam ugledao u kafiću nakon što smo razbili Milana 2:0.
Razbio nas je Rimini. Al nismo stali s pjesmom cijelu utakmicu. Ipak sam ga odveo na tribinu s našima. Sa šalom oko vrata i hrpom golova u našoj mreži… Nikad nije bio sretniji u životu. Jedva čekam da za dva tjedna idemo u Monzu, pokazat ću mu i stazu za formulu 1.

Danas počinje nova sezona. Trebali smo igrati protiv Compostele u gostima. Juan se jako veselio jer sam mu obećao da ću ga voditi na sva gostovanja. Maria mi je dopustila da idemo, smatra da će tako ispasti normalniji nego da mu branimo i da nam se inati. A i sigurnija je da ide sa mnom koji sam to sve već prošao njegovih godina. U 7 krećemo za Santiago de Compostelu. Idemo na izlet na kraju svi troje. Maria ima slobodan dan pa smo odlučili provesti dan kao obitelj. Real igra u tom glupom terminu u podne protiv Tottenhama. Mora tako rano jer su to u Kini večernji sati pa ovaj termin kao odgovara svima. Dobro, razumljivo je da se prilagođavaju Kinezima. Ipak su ljudi platili karte da to gledaju uživo. Neka gledaju.
Na izletu nam je bilo prekrasno. Juan je uživao cijeli dan. Ne znam kako je Real prošao. Za dva tjedna idemo u Valenciju, Juan kaže da bi volio tamo studirati. Real u Tulsi igra protiv Arsenala. Neka igra. Nogomet nikad neće biti soccer!

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.