Libar

Jedna noć u Miamiju

Žanr: Drama
Godina: 2020.
Redatelj: Regina King
Producent:  Kemp Powers
Glavne uloge: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Lance Reddick, Nicolette Robinson
Zemlja: USA
Trajanje filma: 114min
IMDB Ocjena Filma: 7.2/10

Film priča o četiri poštovana muškarca – aktivistu za građanska prava Malcolmu X (Kingsley Ben-Adir), boksaču i aktivistu Cassiusu Clayu (Eli Goree), pjevaču i tekstopiscu Samu Cooku (Leslie Odom Jr.) i nogometnom igraču Jim Brownu (Aldis Hodge)  i prepun je dirljivih razgovora i međuljudske drame .Film je redateljski debi glumice Regine King i sjajno je istraživanje muškaraca koji stoje iza poznatih lica dok su među prijateljima i spremni za sljedeću fazu u životu.

Jedna noć u Miamiju smještena je u Miami Beach na Floridi u noći na 25. veljače 1964. Cassius Clay, koji još uvijek nije formalno promijenio ime u Muhammad Ali , upravo je osvojio boksačko prvenstvo teške kategorije i na vrhu je svijeta. Kasnije mu se pridružuju njegova tri prijatelja u lokalnom hotelu gdje se svađaju, smiju i uživaju u prijateljstvu, a istovremeno izazivaju jedni druge da budu bolji muškarci u svakom aspektu svog života.

Fokus  je unutar hotelske sobe, koja djeluje kao četverozidni čuvar tajni. King majstorski izlazi iz malih soba, povlačeći se kad je četvorka okrenuta licem jedan prema drugome na krevetima ili sjedeći jedan preko puta drugog u kutnom stolu. Jedna noć u Miamiju zasigurno je postavljena poput predstave .

Ono što je možda najupečatljivije jest način na koji film istražuje unutrašnjost ovih muškaraca većih od života i bilježi prirodu tih muškaraca i čini to na emocionalnoj razini.

Utvrđeno je da se četvorica muškaraca poznaju već dugo i, iako se ne vide uvijek oči u oči, njihova gorljiva iskrenost je iskrena i uvjerljiva. Među sobom, više nisu ikone pop kulture već postaju  prijatelji  koji razmišljaju o životu i trenutku.

Njihove su veze poboljšane vrhunskim izvedbama glumačke ekipe, svaka je dirljiva i slojevita. Oni se bore sa životom u trenutku, ali uz podršku prijatelja, uspijevaju. Uz Pawersov promišljeni scenarij, izvanredne portrete glumaca i prekrasnu Kingovu režiju, One Night in Miami definitivno je film koji morate pogledati 

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.