Libar

Završnica u 1. i 2. ŽNL NS SDŽ

Sezona 2020./2021. u 1. ŽNL je pri kraju, pred nama su završna kola u kojima se za 1. mjesto bore NK GOŠK Kaštela i NK Omiš. Kaštelani (trener Siniša Jalić) su u prednosti u odnosu na Omišane (trener Goran Šušnjara), uoči posljednja dva kola tri boda (57-54). Zanimljivosti završnice pridonosi međusobni susret u subotu (5.6.) u Kaštel Gomilici u kojem gostima iz Omiša treba pobjeda kako bi ostali u igri do posljednjeg kola kada im u goste dolazi Jadran iz Kaštel Sućurca. U prvom susretu dvaju protivnika u Omišu je domaćin bio bolji rezultatom 3:0, što im daje prednost u odnosu na GOŠK ukoliko ostvare povoljan rezultat u subotu i u situaciji istog broja bodova nakon 26. kola. Ukoliko GOŠK ostvari pobjedu, utakmica posljednjeg kola u Prološcu protiv Mladosti će biti formalnost. GOŠK i Omiš su nogometni klubovi duge tradicije i značajnih uspjeha. Kaštelani su već duže od desetljeća u četvrtom rangu natjecanja, a Omiš kao jedan od dugovječnih trećeligaša je ispao prije nekoliko sezona.

Tekuća sezona je prilika za obje ekipe da se vrate u 3. HNL jug koja će u postojećem formatu egzistirati još samo u sezoni 2021./2022. Prvak 1. ŽNL SDŽ ide u kvalifikacije za ulazak u 3. HNL jug u kojima će se naći pobjednici dalmatinskih županijskih liga, prema dosadašnjoj situaciji radi se o HNK Zadar i ONK Metković, a NS Šibensko-kninske županije neće imati predstavnika pošto niti jedan od klubova nema adekvatne rezultate i uvjete. Pobjednik kvalifikacija ide sigurno u viši rang, a drugačiji rasplet ovisi o razvoju događanja u 3. HNL jug.

Borba za ostanak u 1. ŽNL ne postoji, NK Poljičanin iz Srinjina ide u peti rang, s obzirom da je u dosadašnja 24. kola osvojio samo 10 bodova i najbliži suparnik Postira-Sardi mu bježi 11 bodova. Uz GOŠK i Omiš najbolji dojam u sezoni 2020./2021. su ostavili NK Jadran iz Tučepi, NK Mladost iz Prološca i NK Omladinac iz Vranjica, koji su veliki dio sezone držali korak za isturenim dvojcem.

U 2. ŽNL je sve odlučeno što se prvaka tiče – NK Trogir 1912. ide zasluženo u viši rang. U pratnji je NK Tekstilac iz Sinja, ali s velikim zaostatkom pa je već na pola sezone bilo jasno da Trogirani idu naprijed.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.