Libar

Stiže nam ljeto

Hvala Bogu i svim svecima, lakše se diše. Manje zaraženih, svjež zrak, kratki rukavi i lepršave suknje obilježile su početak lipnja. Bliži se i kraj nastavne godine, a školarci i njihovi roditelji pokušavaju pronaći zadnje atome snage da je prežive, doslovno i preneseno.

Obožavam ljeto, tip sam osobe kojoj vrućine ne smetaju, iako me ponese okolina pa se uhvatim kako brontulajem kontra sparine i isparavanja betona. Svake godine isto, svi u svibnju jedva čekamo i dozivamo ljeto, a kad opale prve vrućine, odmah zazivamo malo kiše i zimske radosti. Nije se rodio tko bi nam ugodio. A sad baš nema ni puno stranih turista pa je domaćeg svijeta po ulicama milina za vidjeti. Nekako ti dođe toplo oko srca kad čuješ šetače po Marmontovoj i Rivi kako kritiziraju restorane po centru. Osjeti se priprema za godišnji, računaju se termini i gleda dugoročna prognoza, procjene oko srpnja i kolovoza i koji tjedan je najoptimalniji za otići na neki otok. Žene se i u ovom slučaju puno više pripremaju za ovo razdoblje. To u prijevodu znači brzi detox, nezdrava dijeta koja te može koštati zdravlja, i hitni ubrzani trening u koju god teretanu upadneš jer su ove kraj tebe sve prepunjene, pa se prisiliš voziti i na drugi kraj grada da nekako izgledaš na plaži. Koliko je to uspješno,hm, procijenite sami za mjesec dana.  A što se mene i moga društva tiče, uvijek ista priča, puno snova, a malo ostvarenog u javi. Već dijelimo ponude za kratke izlete, planiramo odlaske na koncerte, koncentrirano podcrtavamo kad će početi sniženja. Ljeto se zakuhtava, a kiša samo što nije. I taman kad se opustiš i misliš da si se odmorio, već nove avanture započinju.

 U iščekivanju ovog, ali i svakog sljedećeg ljeta, želim vam da pronađete kutak na svojoj omiljenoj plaži, šetnju u sumrak s voljenom osobom, noćni kupanjac s društvom i puno dobre ribe na tanjurima.

Jadranka Akelić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.