Libar

Kvalifikacije za popunu 3. HNL Jug

Kako smo najavili u prošloj objavi GOŠK iz Kaštel Gomilice je iskoristio bodovnu prednost i domaćom pobjedom protiv konkurenta Omiša osvojio titulu prvaka i osigurao kvalifikacije. U 2. ŽNL je promociju u viši rang ostvario Trogir, kojega ćemo iduće sezone gledati u vrlo zanimljivom četvrtom rangu.

Sezona 2020./2021. županijskih ligaša u Dalmaciji je završila osvajanjem prvih mjesta: HNK Zadar (NS Zadarske županije), NK Dinara Knin (NS Šibensko-kninske županije), NK GOŠK Kaštel Gomilica (NS Splitsko-dalmatinske županije) i ONK Metković (NS Dubrovačko-neretvanske županije).

Ispred navedenog četverca su kvalifikacije za ulazak u 3. HNL jug, kojima je prethodio ždrijeb organiziran u sjedištu Središta Split. Izvučeni su parovi: Dinara – GOŠK, Metković – Zadar. Prve polufinalne utakmice se igraju u Kninu i Metkoviću u nedjelju 20. lipnja 2021. godine, a uzvrat je predviđen za srijedu 23. lipnja kada će se utakmice odigrati u Kaštel Gomilici i Zadru.

Pobjednici se sastaju u finalu, a Dinara ili GOŠK (KG) će biti domaćini u drugoj utakmici. Kao favoriti u polufinale ulaze GOŠK i Zadar, pa je najizglednije da ćemo između njih tražiti pobjednika i budućeg člana 3. HNL jug, iako ostavljamo prostora Dinari i Metkoviću da nas iznenade. Pobjednik kvalifikacija ulazi u 3. HNL jug gdje se nalazi još 16 klubova (ispao Zmaj iz Blata) i Junak iz Sinja koji je ispao iz 2. HNL. Četvorka iz kvalifikacija je prema HNS-u uputila prijedlog za proširenje 3. HNL jug koja bi prema propozicijama trebala brojati 18 klubova. U objavljenom dopisu je jasno naznačeno da bi najmanje finalisti kvalifikacija trebali osigurati promociju u viši rang, a od ostalih klubova je zatražena suglasnost. Ipak, stavimo akcent na kvalifikacije koje će dati finaliste, a nakon toga pobjednika i budućeg trećeligaša.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.