Libar

Kvalifikacije za 3. HNL – Jug: GOŠK Kaštela i Zadar ostvarili veliku prednost

U prvim polufinalnim utakmicama kvalifikacija za 3. HNL jug favoriti iz Kaštela i Zadra su ostvarili pobjede na gostovanjima, koje im otvaraju vrata finala. Uzvratne utakmice se igraju u srijedu, na terenima pobjednika i s obzirom na ostvareni rezultat gotovo je sigurno da će se putnika za treći rang tražiti između GOŠK-a i Zadra. Ipak, treba pričekati konačne rezultate nakon odigranih uzvrata.

POLUFINALE KVALIFIKACIJA (20. 06. 2021.):

DINARA KNIN – GOŠK KAŠTELA  1:4 (0:3),  0:1 – Čubrilo (4′);  0:2 – Vučemilović (26′);  0:3 – Kovačević (28′); 0:4 – Čubrilo (48′); 1:4 – Franjkić (53′);

METKOVIĆ – ZADAR  1:4 (1:1),  0:1 – Katuša (31′); 1:1 – Šutalo (34′); 1:2 – Blažević (53′); 1:3 – Begonja (73′); 1:4 – Blažević (75′);

GOŠK je iz Kaštela stigao u Knin svjestan svojih kvaliteta, što se vrlo brzo pokazalo na terenu. Rani pogodak iskusnog Čubrila je gostima olakšao put do sigurne pobjede, pa se nakon pogodaka Vučemilovića i Kovačevića znao pobjednik. Čubrilo je na početku nastavka povisio na 0:4, uz još niz prigoda koje su ponajviše zbog teškoga terena ostale neiskorištene. Dinara je golom Franjkića smanjila na 1:4, ali više od navedenog se nije dogodilo.

U Metkoviću na igralištu Neretve je ONK dočekao Zadar, u predivnoj atmosferi i ugođaju koji je omogućio dobar nogomet. Prvo poluvrijeme je bilo jako zanimljivo, s više prigoda gostiju, ali se organizirana obrana Metkovića u dva bloka pokazala uspješnom sve do eurogola Katuše. Domaći su se brzo vratili pogotkom iskusnog Šutala, pa se s rezultatom 1:1 otišlo na odmor. Nastavak je donio bolju igru Zadrana, na vidjelo je izašla kvaliteta gostiju: Blažević, Begonja, Buljat, Jerbić … su igrači prvoligaških kapaciteta. Upravo Blažević s dva pogotka i Begonja s jednim su osigurali uvjerljivu pobjedu i lakši put do finala. 

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.