Libar

Stranger Things

Drama, horor, triler
SAD
IMDb: 8.7
Kreatori: Matt Duffer, Ross Duffer
Glumci: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, David Harbour, Joe Kerry…
4 sezone (33 epizode)
Epizoda: 45-60 minuta
Godina: 2016.-

Čudnije stvari (eng. Stranger Things) američka je serija radnjom smještena u izmišljeni gradić Hawkins u državi Indiana tijekom 80-ih godina 20. stoljeća.  Prva sezona serije fokusirana je na istragu oko nestanka mladog dječaka Willa Byersa (Noah Schnapp) te nadnaravnih događaja koji se događaju oko gradića, kao i na djevojčicu psiho-kinetičkih sposobnosti.

Radnja serije počinje tajanstvenim nestankom 12-godišnjeg dječaka Willa čiji je nestanak usko povezan s obližnjim laboratorijem „Hawkins National Laboratory“ koji se bavi znanstvenim istraživanjem na području energetike, no u tajnosti provodi eksperimente povezane s paranormalnim i nadnaravnim pojavama. Ne uspjevši držati stvari pod kontrolom, znanstvenici laboratorija su stvorili portal koji vodi u alternativnu dimenziju „Upside down“, koji počinje utjecati na sigurnost stanovnika gradića. Gradski šerif Jim Hopper i Willova majka kreću u potragu za Willom, dok u  isto vrijeme mlada djevojka psiho-kinetičkih sposobnosti imena Eleven bježi iz laboratorija i pomaže Willovim prijateljima (Mikeu, Dustinu i Lucasu) u njihovoj potrazi za Willom. Will je spašen, no jako  malo ljudi zna detalje o onome što se dogodilo tijekom njegove otmice. Nakon što se sazna da se Will i dalje nalazi pod utjecajem entiteta iz paralelnog univerzuma, njegovi prijatelji i obitelj otkrivaju da njihovom svijetu prijeti još veća opasnost koja dolazi iz otvorenog portala.

Ako volite misteriozne serije zanimljiva i neočekivana sadržaja preporučujem vam da pogledate navedenu seriju koja vas može naučiti da se uvijek trebate držati na okupu sa svojim bližnjima.

„Tamo gdje postoji nada, postoj i život. Ona nas puni svježom hrabrošću i ponovno nas čini jakima!“

Kjara Zorić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.