Libar

Kvalifikacije za 3. HNL – Jug (1. utakmica): Zadar – GOŠK 1:3

U prvoj finalnoj utakmici kvalifikacija za popunu 3. HNL jug u predstojećoj sezoni koja se odigrala na „kultnim“ Stanovima, gosti iz Kaštela su ostvarili prednost od dva gola koja im otvara vrata za ostvarenje cilja. Uzvrat se igra već u srijedu 30. lipnja u Kaštel Gomilici u 18h.

FINALE KVALIFIKACIJA (27. 06. 2021.):

HNK ZADAR – GOŠK KAŠTELA  1:3 (0:2),  0:1 – Bučić (11′), 0:2 – Karaman (15′), 1:2 – Katuša (68′), 1:3 – Barada (76′)

HNK ZADAR: Pinčić – Kulaš, Jerbić, Buljat, Iveljić – Banović, Begonja, Bugarija (Zdrilić 53′), Labus (Vukadinović 63′) – Katuša, Blažević

NK GOŠK KAŠTELA: L. Zec – Bučić (Maretić 46′), Vučemilović Grgić, Karaman, N. Zec – Kovačević, Pezo (Baran 65′), Dević – Vučemilović Alegić (Projić 86′), Čubrilo (Vranješ 65′), Simpson (Barada 53′)

U prvom poluvremenu na početku susreta je Zadar krenuo furiozno i imao nekoliko prigoda preko brzog Blaževića, i Jerbića koji je zaprijetio glavom nakon ubačaja s desnog krila. S druge strane je poveo GOŠK, nakon ubačene lopte na drugoj vratnici je najspretniji bio Bučić i zabio za vodstvo. Već u 15. minuti je GOŠK iz kornera došao do kapitalnog vodstva, kada je pored nesigurnog Pinčića pogodio Karaman. Zadar je krenuo po smanjenje vodstva, što je ostavilo prostora gostima da brzom tranzicijom dođu do izglednih prigoda. Najizgledniju je zapucao Vučemilović Alegić koji je promašio kazneni udarac (napravljen na Čubrilu). Zadar je imao prigodu nakon ubačaja pred vrata na pet metara kada je lopta udarila u ruku jednog od igrača gostiju što nije okarakterizirano kao kazneni udarac, te još nekoliko prigoda od strane Blaževića i Begonje koji su bili neprecizni ili je vratar Zec bio na mjestu.

U nastavak Zadar ulazi odlučan, a GOŠK se povlači na svoju polovicu. Zadar je teško dolazio do prigode kroz gusti gostujući defenzivni blok. Ipak, za razliku od prvog dijela, GOŠK nije izlazio na polovicu domaćina. Veći posjed i kontrola je omogućila Zadranima nekoliko prigoda koje nisu pronašle cilj – istaknuo se vratar Zec, a prigode su promašivali Blažević, Katuša i Banović. Pritisak domaćih je urodio plodom, grešku u obrani GOŠK-a koristi Katuša i smanjuje na 1:2. Kada se očekivao nastavak pritiska, gosti bježe u kontru i nakon odbijanca Barada potvrđuje pobjedu i veće šanse Kaštelana za promocijom u viši rang.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.