Libar

Tin Srbić tituli svjetskog prvaka u Tokiju žeči pridodati i onu olimpijskog

Mediji su počeli izvještavati o prvim pozitivnim sportašima u olimpijskom selu u Tokiju, ponovno se u pitanje dovodi održavanje Igara, ali mi na Libru ćemo nastaviti s pričama o našim olimpijcima, odnosno pretendentima na medalje kao da je sve u najboljem redu. I mi se, baš kao i naši sportaši nadamo da će sve biti u najboljem redu i da ćemo za pet dana svjedočiti spektakularnom otvaranju, a potom i senzacionalnim nastupima naših predstavnika.
Jedna od najvećih hrvatskih uzdanica za osvajanje medalje u Tokiju jest najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić. Iako još nema niti 25 godina, za Tina Srbića može se reći da je gimnastički velikan. Na preči je, u dosadašnjoj karijeri, na velikim natjecanjima osvojio četiri medalje, a svakako se kao najvažnija ističe ona zlatna, osvojena na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Montrealu 2017. godine.
Postao je tada prvi Hrvat sa zlatnom medaljom s velikih natjecanja, nadmašivši tako Filipa Udea koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio tri srebra na konju s hvataljkama i to po jedno sa svakog velikog natjecanja (Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre).
No, Srbić nije stao na tom zlatu iz Montreala već je svojoj kolekciji dodao i tri srebra. Prvo je u poljskom Szczecinu osvojio europsko srebro 2019. godine, a kasnije iste godine srebrom se okitio i na svjetskoj smotri u Stuttgartu. Posljednja medalja stigla je u njegov zagrebački dom prošle godine u prosincu kada je iz turskog Mersina s kontinentalnog natjecanja donio novo srebro.
Svim ovim fantastičnim uspjesima naravno treba pribrojati i brojne medalje u Svjetskom kupu, ali sigurno je da bi kruna dosadašnjeg dijela karijere bila olimpijska medalja, a toga je svjestan i sam Srbić.
Svoje oduševljenje plasmanom u Tokio nije krio 2019. kada ga je definitivno izborio, ali je zbog situacije s pandemijom koronavirusa morao ipak pričekati godinu dana do ostvarenja tog sna.
Naša je želja, a sigurni smo i samog Srbića, da ostvari fantastičan rezultat, razveseli najprije sebe, a potom i cijelu naciju i po treći se put okiti naslovom najboljeg hrvatskog sportaša po izboru Sportskih novosti.
U njegovom ćemo nastupu uživati već drugog dana Igara, 24. srpnja, kada su na rasporedu kvalifikacije na preči, a eventualno finale održat će se 3. kolovoza. Prolazak u finale tražit će sedamdesetak gimnastičara, a uvjereni smo da se Tin dobro spremio i da ćemo imati razloga za slavlje trećeg dana kolovoza malo iza 10 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.