Libar

Barbara Matić velika je ovogodišnja splitska uzdanica za olimpijsku medalju i mjesto na Zapadnoj obali

Barbaru Matić, aktualnu svjetsku prvakinju u judu i najbolju sportašicu Hrvatske u 2020. godini namjerno smo ostavili za kraj našeg serijala o potencijalnim odličnicima s Igara u Tokiju. Matić ima posebno mjesto u našim srcima s obzirom na to da smo upravo s njom napravili prvi intervju na portalu, a u malo vremena koliko postojimo uspjela nas je razveseliti i svjetskom titulom iz Budimpešte.
S 26 navršenih godina, Barbara Matić iza sebe ima toliko uspjeha koliko većina vrhunskih sportaša ne ostvari za vrijeme cijele karijere. Tri europske bronce (od toga jedna koja se računa i kao bronca s Europskih igara), svjetsko zlato i brojne medalje s džudaških Grand Slamova ono su što splitsku džudašicu svrstava u krug favorita za medalju na Igrama koje uskoro startaju u prijestolnici Japana.
Matić je svoju prvu veliku seniorsku medalju osvojila još 2014. na Europskom prvenstvu u Montpellieru sa svega 19 godina, a to je najbolji pokazatelj da se radi o fantastičnoj sportašici koja na vrhunskom nivou traje već punih sedam godina, a mi smo, baš kao i ona, uvjereni da ono najbolje tek dolazi.
Osim fantastičnih sportskih rezultata, Matić je paralelno gurala i akademsku karijeru pa se osim titulom svjetske prvakinje diči i onom magistre elektrotehnike sa splitskog FESB-a što je još jedan nepobitan dokaz o kakvoj se osobi i sportašici radi.
No, da ne bismo bespotrebno duljili, OVDJE možete doznati više o Barbari Matić, njenom životu i karijeri, a mi se nadamo da ćemo nakon 28.7. kada je na rasporedu Barbarina kategorija u Splitu morati pripremati novu ploču za Zapadnu obalu na kojoj se nalaze imena svih splitskih osvajača olimpijskih medalja.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.