Libar

Oni nisu favoriti za medalje, ali svojim su radom zaslužili mjesto u Tokiju i spomen

Nakon što smo u danima koji su iza nas pisali o izglednim kandidatima za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama, a jučer i o onima koji vrebaju iz drugog plana, danas ćemo u kratkom tekstu pobrojati i one koji naizgled nisu kandidati za odličja, ali su svojim radom i trudom svakako zaslužili svoje mjesto na Igrama, a samim time i da ih spomenemo.
Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro hrvatske su maratonke kojima će ovo biti premijerni nastup na Igrama, a njih i nas sigurno bi zadovoljilo popravljanje njihovih najboljih rezultata u karijeri, pa im to od srca i želimo.
Od atletičarki tu su još Ana Šimića, nekadašnja osvajačica bronce s Europskog atletskog prvenstva 2014. godine i nada u bacanju diska Marija Tolj. Obje djevojke sanjaju plasman u finale, a uz malo sportske sreće, ni to nije neostvarivo.
Nikolina Ćaćić prva je hrvatska boksačica na Olimpijskim igrama i u Tokiju bi trebala skupljati iskustvo za izazove koji su pred njom, a jednak je zadatak i pred našim kanuistima na ovim Igrama Matijom Marinićem, Vanesom Tot i Anamarijom Govorčinović.
Josip Rumac na Igre je upao kao posljednji, 59. hrvatski predstavnik, pa će naš biciklist tako nakon Giro d’Italije imati priliku svoju zemlju predstavljati i na Olimpijskim igrama.
Na svoje druge Igre otputovala je i Ana Đerek koja je u Rio de Janeiru podbacila i razočarala prije svega samu sebe pa se nadamo da će joj ovogodišnji nastup biti bolji nego prije pet godina. Dobrom se nastupu nadamo i od džudašice Ivane Maranić i jedriličarkse Elene Vorobeve, ali do medalje će vrlo teško u iznimno jakoj konkurenciji.
Nikola Miljenić i Ema Rajić naše su plivačke uzdanice u Tokiju i svaki ulazak u polufinale smatrat će se uspjehom. Andrej Gaćina i Tomislav Pucar nastupat će u pojedinačnoj konkurenciji stolnoteniskog turnira, a Frane Tomislav Kojić pridružit će im se u momčadskom turniru gdje će Hrvatska tražiti iznenađenje.
Za kraj, tu su naši hrvači Božo Starčević i Ivan Huklek koji će tražiti iznenađenje, a mi im držimo palčeve da ponove najmanje uspjeh Starčevića s prošlih Igara kada je stigao do četvrtfinala.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.