Libar

Perković sigurno u finale, sutra sve oči uprte u Stipanovića

Nikada ranije nisu završili hrvatski sportaši svoje nastupe na ovogodišnjim Olimpijskim igrama nego je to bio slučaj danas. Svi naši sportaši danas su igrali u ranim terminima, a za razliku od posljednja dva dana, danas nažalost nismo osvojili medalju. Ipak, nije da se nemamo čime pohvaliti.

Prve su na borilišta izašle naše bacačice diska. Sandra Perković i Marija Tolj nastupile su u kvalifikacijama i ostvarile rezultate sukladno očekivanjima. Perković je već prvim hicem praktički osigurala prolazak u finale bacivši 63,75 metara, samo 25 centimetara od finalne norme i na koncu je tim rezultatom osvojila treće mjesto u kvalifikacijama. Marija Tolj, kao što smo i rekli, sanjala je plasman u finale i bez njega, nažalost, ostala za samo četiri centimetra, osvojivši 13. poziciju. No, ovo je za nju dragocjeno iskustvo i u Parizu će, uvjereni smo, biti u borbi za visok plasman. Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 13 sati po hrvatskom vremenu.

Nakon njih na svoje je borilište izašla i Snježana Pejčić koja je u disciplini 50 metara trostav ostala dva kruga do finala osvojivši 10. mjesto u konkurenciji 37 natjecateljki. Ostala je tako Pejčić prvi puta od Pekinga bez nastupa u finalu, a dojam streljača mogu sutra popraviti Maričić i Gorša koji nastupaju u istoj disciplini.

Da vas ne držimo u neizvjesnosti, reći ćemo vam da su naši vaterpolisti u najvećem derbiju svjetskog vaterpola svladali Srbiju, a o tome ćete detaljnije čitati u analizi Anđela Šetke.

Nastupili su, i to odlično, i braća Fantela koji su izborili nastup u ‘medal raceu’, finalnom plovu natjecanja u klasi 49er. Oni su danas osvojili prvo, 10. i drugo mjesto pa se uoči posljednje utrke nalaze na osmom mjestu. Nažalost, šanse za medalje nemaju, platili su danak nekim lošijim plovovima, ali sve u svemu, zaslužuju pohvalu za svoj nastup.

Iako je današnji dan prošao bez odličja, sutra ćemo ponovno biti prikovani uz televizore i nadati se novoj medalji, a razloga definitivno imamo.

U 7:33, ako to dopuste vremenske prilike, Tonći Stipanović jedrit će ‘medal race’ u klasi Laser i tražiti svoju drugu uzastopnu medalju na Igrama. Zlato odlazi u Australiju, a našeg asa čeka borba za srebro ili broncu, a one će, kako stvari stoje biti podijeljene dvojcu iz trojca Stipanović-Kontides-Tomasgaard.

U akciju kreću i naši stolnotenisači koji u osmini finala nastupaju protiv Kineskog Tajpeha s minimalnim šansama za prolaz, ali već je i sam plasman među 16 najboljih velik uspjeh.

Dan dosta siromašan nastupima naših sportaša je pred nama, ali bez obzira na to, uvjereni smo da ćemo se veseliti novoj medalji.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.