Libar

Sjajni Srbić stigao do srebra, sutra borba za broncu u hrvanju

Osma medalja je u džepu, a sutra Hrvatska ide i po devetu! Tin Srbić osvojio je srebro na preči nakon fantastičnog nastupa. Oprostit ćete nam što ovoga puta ne idemo kronološki prema nastupima naših sportaša, ali jednostavno smo pregled dana morali otvoriti najboljim rezultatom.
Mladi je Zagrepčanin sjajnom vježbom s ocjenom 14.900 osvojio drugi mjesto iza čudesnog Daikija Hashimota koji je osvojio i zlato u višeboju. Danas su obojica odradili naoko perfektne vježbe, ali su suci, zasluženo, malu prednost dali domaćem predstavniku koji se okitio zlatom s ocjenom 15.066.
Osma je ovo medalja za Hrvatsku, a pomalo iznenađujuće devetu bi nam sutra mogao donijeti hrvač Ivan Huklek. On je u hrvanju grčko rimskim stilom stigao do polufinala u kojem ga je porazio Ukrajinac Žan Belenjuk, aktualni olimpijski viceprvak, ali će naš predstavnik sutra imati priliku osvojiti broncu u poslijepodnevnim satima, a protivnik će mu biti pobjednik dvoboja između Gruzijca sa srpskom putovnicom Zuraba Datunašvilija i Alžirca Bašira Sad Azare. Dvoboj za broncu bit će sutra iza podneva.
Što se tiče ostalih sportaša koji su nastupili danas, najveće je razočarenje definitivno Sara Kolak. Bacačica koplja iz Ludbrega koja je u Rio de Janeiru osvojila zlatnu medalju noćas u kvalifikacijama nije imala niti jedan ispravan hitac pa je ostala bez finala.
Plov za odličja otplovili su i braća Fantela, u njemu osvojili deveto mjesto i na prvom zajedničkom nastupu na Igrama na koncu uzeli ukupno vrlo dobro osmo mjesto kao sjajan poticaj za nastavak rada.
Za kraj dana čekali smo nastup našeg najboljeg bacača kugle Filipa Mihaljevića kojem su stručnjaci predviđali plasman u finale. Ipak, na tragu slabog nastupa Sare Kolak i druga je naša današnja uzdanica podbacila. Filip je bacio gotovo 130 centimetara manje od svog osobnog rekorda i ostao bez finala osvojivši 15. mjesto na kraju.
Sutra ćemo, osim Hukleka, imati još predstavnika. Prva će na borilište Vanesa Tota, naša kanuistica koja će u 3:33 po hrvatskom vremenu nastupiti u kvalifikacijama na 200 metara, a nekih pola sata iza nje nastupa i kajakašica Anamaria Govorčinović koja sudjeluje u utrci na 500 metara. Od naših djevojaka ne očekujemo visok plasman, ali prolazak u polufinale bio bi vrlo dobar rezultat.
Kao šlag na tortu sutrašnjih sportskih događanja gledat ćemo četvrtfinalni dvoboj vaterpolskog turnira, a naše će Barakude put u polufinale tražiti preko Mađara. O toj će utakmici pisati naša Barakuda s perom, Anđelo Šetka.


Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.