Libar

Huklek bez bronce, vaterpolisti bez polufinala, sutra košarkaški spektakli

Ivan Huklek nije uspio doći do brončane medalje u hrvanju grčko rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma. U borbi za broncu na koncu se borio protiv Gruzijca sa srpskom putovnicom Zuraba Datunašvilija i izgubio rezultatom 6:1. Srpski je hrvač puno bolje taktički odradio borbu, srušio našeg reprezentativca i već na kraju prvog dijela borbe vodio 6:0. Malu priliku dobio je Huklek sredinom drugog dijela, ali se Datunašvili dobro obranio i donio broncu Srbiji. Ostaje žal za medaljom, ali Huklekov je nastup pokazao da se u Hrvatskoj dobro radi i da bismo se u budućnosti mogli veseliti uspjesima u ovom sportu koji je u programu Olimpijskih igara još od 1896. godine, a jedini puta kada nije bilo u programu bilo je 1900. godine.
Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot nisu uspjele ostvariti plasman u polufinale svojih disciplina u kajaku i kanuu, a možemo se samo nadati da će i one ostvariti napredak u svojim karijerama jer je ovaj, nekada trofejni sport, u Hrvatskoj na zaista niskim granama.
Bez medalje su, nažalost, ostali i naši vaterpolisti. O tome ćete ipak više moći pročitati u tekstu Anđela Šetke, našeg stručnog komentatora.
Sve u svemu, iza nas je jedan loš dan na Olimpijskim igrama, a ni sutrašnji ne obećava puno jer će jedina predstavnica biti Ana Šimić u skoku u vis, a prema ovogodišnjim rezultatima i aktualnoj formi, šanse da se plasira u finale su vrlo male.
Ipak, sutrašnji će dan obilovati fantastičnim sportom pa ćemo vas o njemu svakako izvijestiti s naglaskom na muški košarkaški turnir koji ulazi u samu završnicu, a u kojem će snage u polufinalu odmjeriti Slovenija i Francuska te SAD i Australija.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.