Libar

Međunarodni dan mladih

Svake godine 12. kolovoza obilježavamo kao dan kojemu je cilj podići svijest svih građana o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu. Svrha je usmjeriti pozornost na mlade koji se suočavaju s raznim problemima kao što je nezaposlenost, iseljavanje, slaba uključenost u politički život zajednice, nedostatak kvalitetno provedenog vremena i sl.

Svjetska konferencija ministara UN-a 1999. godine preporučila je i usvojila ovaj Dan kao način promicanja bolje svijesti o programima djelovanja za mlade. Rezolucijom se skreće pažnja na pitanja mladih i slavi potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Libar kao i uvijek potiče mlade na sudjelovanje u svim aktivnostima koje za njih znače bolje sutra te nam je stoga iznimno važno podsjetiti sve naše drage čitatelje da na mladima svijet ostaje. Potpora je ključna da bi nove generacije stasale u nositelje društva. Navedeno se ostvaruje kroz odgoj koji u najvećoj mjeri provode roditelji i odgojno-obrazovne ustanove, ali u modernom svijetu u kojem dominira digitalizacija današnja i buduće generacije mladih će biti sve više izložene samoodgoju. U pripremi prostora i vremena za mlade se ne smije pogriješiti i to je odgovornost zrele generacija, koja mora pripremiti teren za najbolje sutra.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.