Libar

Split bez većih muka svladao Furnir u Zagrebu

Napokon smo dočekali utakmicu KK Splita u kojoj navijači Žutih nisu morali sve nagomilane frustracije ispoljiti na vidjelo. Gostovanje kod Furnira označeno je kao najlakša utakmica na početku sezone i to se pokazalo točnim. Zagrepčani jednostavno nisu bili dorasli protivnik Žutima, iako su, mora se reći, uspjeli dio utakmice biti u rezultatskom egalu.
Zapravo, ne samo da su bili u egalu, već su prvu četvrtinu dobili rezultatom 17:14 i to nakon što su susret otvorili sjajno i u jednom trenutku vodili i s devet poena prednosti. No, onda se pojavio Toni Perković, ubacio tri uzastopne trice, Split je napravio seriju 11:0 i otišao na sedam poena prednosti, a s tolikom se razlikom u korist splitske momčadi otišlo i na odmor.
Do kraja utakmice momčad Srđana Subotića uglavnom je bez ikakvih poteškoća održavala i povećavala prednost, a najefikasniji je bio već spomenuti Perković s 27 poena, čemu je dodao i četiri skoka, a sjajnu je rolu napokon odradio i Lovre Runjić koji je u 27 minuta na parketu ubilježio 12 poena, sedam skokova i čak četiri ukradene lopte. Sličnu statistiku, ali s dva skoka manje imao je i, sada se već može reći, poslovično pouzdani Žganec koji opravdava svoj angažman. Ponovno može zabrinuti činjenica da je Perasović igrao vrlo malo, a u sedam i pol minuta na parketu ubilježio je samo jedan skok uz jedan promašaj iz igre.
Kod domaćih je najbolji bio Mateo Vidović koji je ubacio 20 poena, a konačnih 73:60 u korist Splita moglo je biti i uvjerljivije, ali Subotić i igrači nisu htjeli previše riskirati.
Najvažnije je da se Žuti s ovog gostovanja vraćaju punog plijena, a pravi izazovi ionako tek slijede. Najprije na Gripe dolazi Gorica koju je Cibona razbila u Draženovu domu pa se nadamo da će nešto slično za rukom poći i igračima Splita, a potom slijede dva teška gostovanja. Najprije će u sklopu trećeg kola ABA lige Split putovati u Podgoricu i time zatvoriti krug utakmica s tri najveća favorita natjecanja, a nakon toga, samo dva dana kasnije, Žuti putuju u Zadar u sklopu petog kola HT Premijer lige.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.