Libar

NBA se vratio, čeka nas spektakularna sezona koju može pokvariti samo koronavirus

Radost loptanja pod obručima u Europi možemo pratiti već neko vrijeme, a noćas su parketi zaškripali i pod tenisicama NBA igrača. Iza nas je  jedno od uzbudljivijih ljeta u povijesti lige, barem kada govorimo o transferima igrača, ali i nedoumicama oko pravila koja će biti na snazi tijekom sezone zbog pandemije koronavirusa, no čini se da polako sve dolazi na svoje mjesto. Ipak, pričekat ćemo još koji dan da se sve do kraja razjasni, da vidimo tko se od igrača neće cijepiti, a onda ćemo više pisati o sezoni koja je pred nama i koja jamči puno uzbuđenja, dok ćemo danas samo analizirati nastupe hrvatskih košarkaša u noći za nama.
A tu, ruku na srce, baš i nemamo što puno reći. Tijekom noći su u akciji mogla biti dva hrvatska košarkaša, na kraju je nastupio samo Luka Šamanić za Spurse, dok je Bogdanović dobio poštedu jer se još uvijek oporavlja od ozljede. No, dobra je vijest da normalno trenira s momčadi i da bi najboljeg hrvatskog igrača mogli vrlo brzo gledati u akciji.
Što se tiče Luke Šamanića, ni tu nećemo imati puno za pisati, nažalost. Na parketu je proveo svega deset minuta i to u trenucima kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno te za to vrijeme upisao šest poena i tri skoka, a najviše zabrinjava što igrači njegovog kalibra igraju puno više u pripremnim utakmicama, a to bi moglo značiti da se na njega ne računa previše ni u ovoj sezoni.
U prve dvije sezone odigrao je svega 36 utakmica, a bude li i treća na tragu prve dvije, možda bi naš mladi igrač trebao razmisliti o povratku u Europu gdje bi njegove neosporne kvalitete ipak možda više došle do izražaja, baš kao što dolaze kod Hezonje ili Bendera prije ozljede.
Sve u svemu, prvi dan predsezone ćemo željeti što prije zaboraviti. Ipak, uopće ne sumnjamo da ćemo se imati čemu veseliti kada su hrvatski košarkaši u pitanju, a vjerujemo i da nas čeka uzbudljiva sezona u kojoj veliki broj momčadi ima šampionske ambicije. Samo da se covid ponovno ne umiješa…

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.