Libar

Moramo biti oprezni protiv Ciprana, a ovo je najljepše razdoblje moje karijere

Ni brojne ozljede i problemi s kojima se suočavaju naši nogometaši uoči važnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak u Katar ne mogu poremetiti sjajnu atmosferu. Ostao je samo jedan dan do utakmice na Cipru, a pred novinare su jučer izašli Borna Sosa i Marko Livaja koji su govorili o stanju u reprezentaciji.
Napadač Hajduka svjestan je kvalitete naše reprezentacije, ali svejedno poziva na oprez.
– Danas više nema laganih protivnika. Pratio sam Ciprane još dok sam bio u Grčkoj, igraju defenzivno i imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali ako budemo pravi, naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, rekao je reprezentativni napadač.
Veseli ga i povratak Luke Modrića u Vatrene.
– Sve je super poslije dobrih rezultata u rujnu, jako smo blizu Svjetskog prvenstva. U ovom nas dijelu kvalifikacija očekuju dvije utakmice koje sigurno neće biti lake, ali bit će lakše uz Luku koji se vratio, kaže Livaja.
Kao povratnik u reprezentaciju i svoj Hajduk, trenutno uživa u najboljim danima karijere.
– Ovo je sigurno najljepše razdoblje moje karijere, ali tek sam na početku puta. Dobro se nosim s pritiskom, to je sve dio igračke karijere, mogu reći da mi je stvarno lijepo, zaključio je napadač Bijelih.
Nakon burnog ljeta u kojem je malo nedostajalo da zaigra za Njemačku, Borna Sosa postaje, čini se, neizostavan dio Dalićeve momčadi.
– Najbitnije je u protiv Cipra uzeti tri boda i ići na Slovačku s vjetrom u leđa. Već smo u prvoj utakmicu protiv Ciprana vidjeli da neće biti lagano. Cipar se zna braniti u čvrstom bloku, jedina zadaća u utakmici je ne primiti gol. Na nama je da to pokušamo razbiti i zabiti gol, a mislim da imamo puno kvalitete to napraviti. Ako damo maksimum individualno i kao momčad, trebali bismo pobijediti, rekao je novopečeni reprezentativac.
Sanja da će zaigrati sa svojim kumom Josipom Brekalom.
– Nadam se da ćemo jednom zaigrati zajedno jer smo igrali zajedno jako dugo, praktično od šeste do dvadesete godine. Najbolji smo prijatelji i kumovi, bilo bi ostvarenje sna da zaigramo zajedno u prvom sastavu za A reprezentaciju. Međutim, vrijeme je na našoj strani i moramo biti strpljivi, to je neizbježno ako nastavimo dobro igrati u klubu i reprezentaciji, kazao je Sosa.
San mu je, kaže, zaigrati na Svjetskom prvenstvu.
– To je nešto o čemu oduvijek maštam. Kad sam bio mali, uvijek sam, kad bih nešto napravio, pjevao pjesmu da sam prvak svijeta od Freddieja Mercuryja. Siguran sam da će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti spektakularno jer je potencijalno zadnje Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju i Luki Modriću, zaključio je Sosa.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.