Libar

Jadran protiv Primorca otvara drugi kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka: ‘Ne bježimo od uloge favorita’

Od večeras do nedjelje, u Splitu će se igrati druga faza kvalifikacija za ulazak u vaterpolsku Ligu prvaka, a domaćin jednog od četiri turnira je i splitski Jadran. Neskromno, možemo reći da od Jadrana, koji je u grupi s kotorskim Primorcem, rumunjskom Oradeom i Barcelonom, očekujemo prolazak u posljednji krug kvalifikacija, a od uloge favorita ne bježi ni trener splitskih vaterpolista Mile Smodlaka.
– U prvom redu je cilj proći dalje, biti među prva dva mjesta. Kao domaćini smo favoriti. Ne treba od toga bježati. Nećemo dopustiti da padamo pod pritiske. Očekivanja su velika. Ne trebamo se skrivati nego naučiti funkcionirati s time, rekao je Smodlaka.
Smodlaka tvrdi da je zadovoljan rezultatom s turnira u Podgorici, ali ne i igrom, pa možemo očekivati da je upravo to segment na kojem su Jadranaši najviše radili u proteklom razdoblju.
– U prvom krugu sam zadovoljan prolaskom, igrom ne. Obrana je bila problem. Dosta radimo na tome da to popravimo, a nije bilo za očekivati da će sve štimati savršeno. Svaka nam je utakmica bitna da se uspijemo povezati i sve uklopiti, zaključio je Smodlaka.
Što se tiče samog turnira, najveći konkurent za prvo mjesto Jadranu bi trebala biti Barcelona, a svoje je viđenje turnira dao i jedan od najboljih igrača Jerko Marinić Kragić.
– Primorac je prošle godine dok ih je vodio Sandro Sukno pokazao je dobra momčad. Slabiji su nego lani, ali shvatit ćemo ih ozbiljno. S Barcelonom smo prošle godine igrali u Italiji. Dobri su, ali idemo na pobjedu protiv svih. Oradea je dok sam ja igrao u Rumunjskoj bila jača nego sada, a uz dužno poštovanje mislim da su najlakši protivnik. Prvo mjesto nam donosi lakšeg protivnika u trećem krugu. Moramo biti prvi, nema nikakvog kalkuliranja. Naš cilj se zna, a to je skupina Lige prvaka, kazao je Marinić Kragić.
Veseli optimizam u redovima splitske momčadi, a na svu sreću možemo reći da je apsolutno utemeljen i opravdan. Jadran zaista je najjača momčad u skupini, a vjerujemo da će to pokazati već večeras u dvoboju protiv Primorca koji je na rasporedu u 19 sati.
U drugom će se susretu sastati Oradea i Barcelona, a taj je dvoboj na rasporedu u 20:30.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.