Libar

Jadran i Mladost igraju tri puta u tjedan dana, miriše na Ligu prvaka u Splitu

Zanimljivo su se poigrale kuglice na ždrijebu posljednje runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka u vaterpolu. U bubnju su, naime, bila dva hrvatska kluba, Mladost kao nenositelj i Jadran kao nositelj, i baš je naše predstavnike ždrijeb spojio da u međusobnom dvoboju odluče o putniku u elitno europsko natjecanje.
A s obzirom na činjenicu da nas sutra čeka i njihov dvoboj u drugom kolu prvenstva Hrvatske, jasno je da ćemo u svega tjedan dana svjedočiti trilogiji njihovih susreta i to u ranoj fazi sezone.
Jadran može biti zadovoljan ždrijebom. I OSC i Savona teži su protivnici od zagrebačke momčadi, a kada u obzir uzmemo da su ovog ljeta kapicu Mladosti onom Jadrana zamijenili Harkov i Bukić, jasno je da je Jadran veliki favorit za ulazak u skupinu Lige prvaka.
Onaj hrvatski predstavnik koji uđu u grupnu fazu imat će vrlo težak zadatak jer ga u skupini A već čekaju Ferencvaroš, Barceloneta, Olympiakos, Dinamo Tbilisi i dvije srpske momčadi – Radnički Kragujevac i Novi Beograd, a pridružit će im se i pobjednik dvoboja Brescia – Barcelona, a kako Novi Beograd ima direktan plasman na Final 8 jer je domaćin završnog turnira, za plasman u društvo najboljih Jadran ili Mladost morat će osvojiti jedno od prva tri mjesta u skupini (ili četvrto ako Novi Beograd bude u top 3), što neće biti nimalo lako u ovoj skupini smrti.
Prva od tri međusobne utakmice, ona prvenstvena, na rasporedu je sutra u 20:45 u Zagrebu, a one europske igraju se u subotu i iduću srijedu. Domaćin prve utakmice je Jadran i taj će dvoboj početi u 18:30, a četiri dana kasnije Jadranaši putuju u Zagreb gdje ćemo dobiti putnika u Ligu prvaka.
Bilo kako bilo, Jadran je sada zaista blizu Lige prvaka i bila bi prava šteta da ovakva momčad ne zaigra u društvu najboljih. Za osam dana znat ćemo sve, a kako god završilo, sigurno je da će Hrvatska uz Jug imati još jednog predstavnika.


Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.