Libar

Zadar traži izlazak iz krize, a Split potvrdu da je na dobrom putu

U potpuno drugačijem raspoloženju, a s jednakim rezultatima, večeras će se u Višnjiku sastati Zadar i Split. Iako obje momčadi u prvenstvu imaju omjer 3-1, a u ABA ligi 0-3, situacija je dijametralno suprotna.
Split se naočigled diže, protiv Budućnosti je pružena vrlo dobra partija, a s obzirom da su porazi u regionalnoj ligi bili od tri najjače momčadi, nitko ne radi nikakvu paniku. Startni poraz od Cedevite Junior u HT Premijer ligi već je zaboravljen i Žuti u Zadar idu optimistični.
– Siguran sam da ćemo glavama biti u utakmici, pitanje je mogu li nam tijela popratiti ono što želimo napraviti. Da bismo ostvarili dobar rezultat moramo biti pravi, na gornjoj granici mogućnosti, tada ćemo imati šanse za pobjedu, najavio je trener Splita Subotić.
I zaista, iza Splita je zaista naporan ritam teških utakmica i veliko je pitanje mogu li večeras u Zadru pružiti još jednu dobru partiju nakon velike energetske potrošnje u Podgorici i stalnih putovanja.
A Zadar? Potpuno isti omjer u dva natjecanja, ali i toksična atmosfera. Tornado je odlučio bojkotirati utakmice momčadi zbog povratka Pavla Marčinkovića kojemu zamjeraju što je prije nešto više od osam godina rezao mrežicu kao igrač Cibone slaveći naslov prvaka. Zadrani svojima takve stvari ne opraštaju. A trebali bi. No, to je za neku drugu temu, a ne za najavu utakmice.
Što se tiče same forme Zadra, tu se nema što puno reći. Ne igraju dobro, ali ipak bismo ih danas postavili kao favorite u utakmici sa Splitom. Zadrani i dalje imaju pojedinačno kvalitetniju momčad, a to se u ovakvim dvobojima, kada su obje momčadi umorne zbog gustog rasporeda, zna pokazati ključnim. Utakmicu je najavio i strateg Zadra Ivan Perinčić koji je nabrojao brojne izostanke u svojoj momčadi.
– Dalmatinski derbi je uvijek posebna utakmica. Dolazi nam u nezgodnom trenutku jer imamo dosta problema s ozljedama. Neće biti Cartera, Luković je upitan, Buljan ima alergijsku reakciju, Pavle nema pravo nastupa. Fale nam dvojica igrača na bekovskim pozicijama. Igrat ćemo muški, čvrsto. Obrana će biti ključ, rekao je Perinčić.
Uzevši sve u obzir, danas bismo mogli gledati zanimljivu utakmicu. Utakmicu u kojoj Zadar traži izlazak iz krize, a Split potvrdu da je na dobrom putu. Ipak, kada se sve zbroji i oduzme, ova je utakmica samo jedna u nizu u ovoj sezoni, a današnjim su suparnicima možda puno važnije one u ABA ligi koje im tek dolaze. Jer, u prvenstvu Hrvatske bit će puno prilika za popravak, a krenu li u ABA ligu s recimo 0-5, bit će to puno teže za ispravljati nego eventualna posrtanja u domaćoj ligi. I baš zato, ne znamo što točno očekivati večeras. Hoće li momčadi ići punom snagom ili će treneri štedjeti igrače?

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.