Libar

Mektić od ponedjeljka mijenja Pavića na vrhu ljestvice najboljih igrača parova

Nikola Mektić i Mate Pavić, znamo to, najbolji su par svijeta. Godinu iz snova u kojoj su osvojili Wimbledon i olimpijsko zlato imat će priliku još dodatno poboljšati na turnirima koji su ostali do kraja sezone, a sigurno je da će imati što reći i u Davis Cupu nastupajući za hrvatsku reprezentaciju.
Mate Pavić u dosadašnjem je dijelu karijere proveo 36 tjedana kao najbolji igrač svijeta i trenutno se nalazi na čelu ljestvice, a u ponedjeljak će ga na tom mjestu privremeno zamijeniti njegov partner i sunarodnjak Nikola Mektić. Iako su ispali u četvrtfinalu Indian Wellsa, naši igrači ostaju uvjerljivo prvi par u 2021., a s obzirom na način na koji se formira ATP lista, Mektić će od ponedjeljka prvi puta osjetiti kako je biti najbolji na svijetu.
Mektić tako postaje drugi hrvatski tenisač koji je dosegao broj 1 u bilo kojoj konkurenciji, i to iza svog aktualnog partnera, dok je najbolje plasirani Hrvat u singl konkurenciji bio Goran Ivanišević koji je dosegao drugo mjesto na ljestvici, a Marin Čilić i Ivan Ljubičić su jedan dio karijere proveli na trećem mjestu.
Velika je ovo stvar i ogroman podstrek našim igračima za daljnji napredak, a sigurni smo da će ovakva dostignuća navesti i brojnu djecu da se okušaju u tenisu pa bismo tako mogli uživati u uspjesima naših igrača još dugi niz godina.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.