Libar

Split i Zadar večeras bi trebali doći do lakih pobjeda uoči teških ispita u ABA ligi

Stigli smo već do šestoga kola HT Premijer lige, a danas su na rasporedu dvije utakmice. Najprije će Split s početkom u 18 sati ugostiti momčad Sonika, dok će Zadar sat vremena kasnije dočekati Vrijednosnice Osijek.
Split je prije dva dana svladao Zadar, a sada želi nastaviti dobar prvenstveni niz od četiri pobjede protiv drugog zadarskog prvoligaša. Od Žutih se večeras, naravno, očekuje pobjeda i okretanje traženju prvog trijumfa u ABA ligi, ali trener Subotić potpuni je fokus stavio na Sonik.
– Utakmicu shvaćamo ozbiljno. Najvažnije je da maksimalno uđemo u susret jer je Sonik u ranijim utakmicama već pokazao da može svakome zagorčati život i pobijediti ga, vidjeli ste njihov zadnji dvoboj s Cibonom, rekao je Subotić.
Nije krio da je zadovoljan posljednjim nastupima svoje momčadi.
– Na dobrom smo putu, imamo igrače koji rade jedan za drugoga, drago mi je da se pokazuje da ovo što radimo ima smisla. A imamo i još puno prostora za napredak, zaključio je Subotić.
No, gosti u Split ne dolaze s izvješenom bijelom zastavom, a trener Stipe Kuliš najavio je utakmicu.
– Ozljede koje su nas pogodile nedvojbeno su otegotne okolnosti, no nema smisla previše žaliti. Radi se o činjenici koju moramo prihvatiti, a na nama je da nastavimo raditi i naporno trenirati te da iz unutrašnjih rezervi izvučemo što je moguće više. Tako ćemo pristupiti i dvoboju protiv Splita i pokušati se prezentirati na što je moguće kvalitetniji način. Tri utakmice u sedam dana nam stvaraju veliki problem, tim više znajući s kakvim fondom igrača raspolažemo i znajući kakvo nam je zdravstveno stanje, međutim na temelju karaktera koji posjedujemo i na temelju onoga što smo prezentirali u uvodnom dijelu sezone ćemo pokušati parirati. Očekuje nas težak susret, ali ući ćemo hrabro, rekao je Kuliš.
Neke velike dileme oko pobjednika ovog susreta, uz dužno poštovanje Soniku, zaista ne bi trebalo biti, a očekuje se i lagana pobjeda Zadra jer je osječka momčad sinoć igrala protiv Furnira u Osijeku pa se očekuje da će vrlo vjerojatno biti iscrpljeni od naporne utakmice i putovanja te bi momčad Ivana Perinčića mogla doći do lakše pobjede u osvit dvije vrlo važne utakmice u ABA ligi.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.