Libar

Dodig i Melo ponovno rasturaju: dvojac s kojim je krenuo uzlet hrvatskog tenisa u paru opet igra zajedno

Dodig i Melo ponovno su postali par. Ne, nije vijest iz trač rubrike, ne radi se o skandalu, upravo suprotno. Naš Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo bili su svojevremeno jedan od najboljih parova svijeta. 2013. u finalu Wimbledona porazila su ih braća Bryan, a rad i trud došli su na naplatu nešto malo manje od dvije godine nakon toga kada su u Roland Garrosu porazili slavnu američku braću i stigli do svog prvog zajedničkog naslova na Grand Slam turnirima. Melo je stigao do broja 1 na ljestvici, naš Dodig bio je četvrti igrač svijeta i bilo ih je zaista užitak gledat.
Od 2013. do 2016. osvojili su i četiri naslova na turnirima iz Masters serije, a 2014. igrali su i finale završnog turnira sezone. I kada se 2016. očekivao daljnji rast hrvatsko-brazilske kombinacije stigla je vijest da se razilaze i da će u budućnosti igrati s novim partnerima.
Ta se odluka kao bolja u početku činila za Mela jer je s Poljakom Kubotom uspio odmah u prvom pokušaju uspio ono što nije s Dodigom. Osvojio je Wimbledon, dok se Dodig mučio u paru s Bopannom i Granollersom, postizavši, za svoj renome, ipak slabe rezultate.
Stvari su se za Ivana promijenile nabolje kada je zaigrao sa Slovakom Filipom Polašekom, a to je aprtnerstvo počelo sredinom 2019. godine. Nisu ostvarivali rezultate kao što je to Ivanu uspijevalo s Melom, ali napredak je bio vidljiv, a kruna suradnje bio je ovogodišnji Australian Open na kojem su došli do naslova svladavši u finalu američko-britanski par Ram-Salisbury.
Ipak, nakon toga više nisu uspjeli doći do finala niti na jednom turniru i odlučili su se razići.
Od razlaza s Polašekom, odigrao je dva turnira s Bopannom, jedan čak i s Austinom Krajičekom i onda je pred Indian Wells odjeknula bomba. Dodig i Melo ponovno igraju skupa.
Na prvom zajedničkom turniru nakon nešto manje od pet godina nekada jedan od najboljih parova svijeta stigao je do polufinala u kojem ih je izbacio par Peers/Polašek pa su nažalost ostali bez prilike da odmah na prvom zajedničkom turniru osvoje naslov, ali ne sumnjamo da će titula biti ukoliko ostanu i dalje zajedno.
Jer Dodig/Melo ipak nekako najbolje zvuči. S tom je kombinacijom krenuo uzlet hrvatskih igrača parova koji je kulminirao brojnim Grand Slam naslovima, statusom broja 1 za čak dvojicu hrvatskih igrača, a sigurni smo i da su veliki uspjesi koji naši igrači postižu sigurno ponukali brojnu djecu da se počnu baviti tenisom.
I sada se, čini se, sve vratilo baš tamo gdje treba. Dodig i Melo ponovno igraju skupa i, sigurni smo, donijet će nam puno razloga za slavlje.


Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.