Libar

Sjajni Jadran i bez dvojice važnih igrača slavio u Zagrebu, prva utakmica u Ligi prvaka na rasporedu već za pet dana

Ako su juniori Hajduka jučer započeli lijepi dan splitskog sporta, zapečatili i zaokružili su ga definitivno vaterpolisti Jadrana. Nismo, naravno, imali ni najmanje dileme da će potvrditi prolazak u Ligu prvaka protiv Mladosti u Zagrebu, ali toliko smo se puta svi zajedno osvjedočili koliko je sport nepredvidiv pa smo ipak htjeli pričekati da sve završi.

I naravno, ne samo da su pobijedili Mladost i treći put u sedam dana nego su pokazali da će ove godine biti nerješiva prepreka i višestruko jačim i skupljim momčadima od aktualnog prvaka Hrvatske. Jer, bez obzira na to koliko je Mladost oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, primiti samo tri gola od momčadi koja je došla do zadnjeg kruga kvalifikacija zaista je pravi podvig. A Jadranu je za rukom pošlo baš to. Pobjeda 7:3 za ukupnih 21:10 i povratak u Ligu prvaka.

Trener Smodlaka odlučio je odmoriti dvojicu najiskusnijih, Šetku i Dobuda, zbog napornog rasporeda koji je iza splitske momčadi, ali i bez njih dvojice Jadran nije imao poteškoća. Po dva su pogotka postigli Harkov i Dužević, dok su se s jednim priključili Butić, Pejković i Bukić, a u redovima Mladosti po jedan su zabili Dašić, Rakovac i Bajić.

Ovom je pobjedom Jadran upao u ‘skupinu smrti’ gdje ga, pisali smo, čekaju redom europski velikani. Olympiakos, Ferencvaroš, Barceloneta, dvije srpske momčadi Radnički Kragujevac i Novi Beograd, gruzijski Dinamo iz Tbilisija koji bi trebao biti autsajder grupe, a kroz kvalifikacije se za nastup izborila i Brescia.

Odmora nema, prvi izazov u Ligi prvaka je već za pet dana, idućeg utorka, kada Jadran gostuje kod Barcelonete gdje će tražiti prve bodove u novoj sezoni Lige prvaka.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.