Libar

Split i Zadar pred novim teškim izazovima, eventualni večerašnji porazi gurnuli bi ih u očajnu situaciju

ABA liga je stigla do petog kola, a dalmatinski klubovi još uvijek ne znaju za pobjedu. Priliku da to poprave imaju već večeras. Split gostuje kod Igokee od 18 sati, a Zadrani na svom parketu čekaju Borac iz Čačka od 20.

Protivnici naših klubova u prva četiri kola imaju omjer 2-2 i pokazali su puno više od Zadra i Splita, a posebno to možemo reći za Igokeu koja je slavila protiv Crvene zvezde. Utakmicu u Aleksandrovcu najavio je Srđan Subotić.

– Igokea dolazi na nivo igre kakvu trener Dragan Bajić traži, kakva ih je krasila prošle sezone. Promijenili su roster u odnosu na prošlu sezonu, trebalo im je malo vremena, ali pokazalo se već u zadnjim utakmicama da je to Igokea na koju smo naučili. Protiv njih neće biti lagano, a da bismo išta mogli napraviti moramo biti fizički dobri, koncentrirani i imati dobar protok lopte, rekao je Subotić.

Splitu nasušno treba pobjeda jer nakon ove utakmice slijede ponovno dvije s momčadima iz gornjeg dijela ljestvice. Prvo u Split stiže Cibona koja će sigurno htjeti prekinuti niz od devet poraza protiv Splita, a zatim Žuti putuju u Ljubljanu gdje će gostovati kod Cedevite Olimpije. U međuvremenu će odigrati i dvije prvenstvene utakmice, no o tome ćemo nekom drugom prigodom.

Zadar, s druge strane, ima jednake, ako ne i već probleme. Trenutno su bez trenera, momčad izgleda kao raštimani orkestar, a eventualni treći domaći poraz dodatno bi kompromitirao ionako nezahvalnu situaciju. Utakmicu je najavio Srđan Helbich, pomoćnik donedavnog trenera Perinčića, koji će voditi večerašnju utakmicu

– Nismo imali puno vremena za trening, jučer smo odradili jedan i pripremili se za utakmicu. Borac je odlično posložena ekipa, imaju odlične šutere i igraju lijepu, ali jednostavnu košarku. Pokušat ćemo naći neke njihove slabe strane i napraviti neke korekcije u našoj igri da sutra na terenu pokažemo nekakav napredak i da pokušamo pobijediti utakmicu, rekao je Helbich.

Zadra, baš kao ni Splita, raspored nimalo ne mazi. Nakon ove utakmice imaju dva teška gostovanja, u Beogradu kod FMP-a i Podgorici kod Budućnosti, dok će u Višnjik doći Crvena zvezda. Vrlo teške utakmice za vaditi se, složit ćemo se. I baš zato, i Split i Zadar večeras moraju ići na pobjedu ako ne želimo gledati njihovu međusobnu borbu za ostanak u ligi.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.