Libar

Hajduk protiv trećeligaša traži povratak na pobjedničke staze i prolazak među osam u kupu Hrvatske

Hajduk će u sklopu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u utorak gostovati kod Belišća. Ovaj hrvatski trećeligaš iz regije istok smješten je na desnoj obali rijeke Drave, a svoje utakmice odigrava na Gradskom stadionu u Belišću. Valja tako napomenuti da je svojevremeno bio i član prvoligaškog društva u sezonama od 1992. – 1995., gdje je uglavnom bio plasiran u donjem dijelu ljestvice. Od tada, većinom se natječe u drugoj i trećoj ligi.

Hajdukova povijest s Belišćem broji šest službenih utakmica, od kojih Bijeli broje po tri pobjede, poraz i dva remija, a posljednji susret ova dva kluba datira još davne 1995. godine. Bio je to remi završen rezultatom 1:1, dok su pogotke zabili Tomislav Erceg i Ferenc Kalmar.

Ta 1995. godina bila je jedna od posljednjih hajdučkih šampionskih, kada su Bijeli sezonu završili s bodom ispred Dinama. Danas je, međutim, kontekst ponešto drugačiji.

Hajduk u goste Belišću ide nakon skoro mjesec dana bez prvenstvene pobjede, u trenucima dok ekipa polako gubi korak s ostalim konkurentima na titulu. Samim time, takva situacija čini ovu, na prvi pogled laganu kup utakmicu psihološki jako zahtjevnom. Momčad Jensa Gustafssona iz iste se treba izvući s pozitivnim rezultatom, a to je ono što je jedino neophodno i ključno u ovakvoj situaciji.

Švedskom strategu u tome neće olakšati brojne ozljede nekih ključnih igrača, poput Vukovića i Krovinovića, no dojam je da bi i bez njih Hajduk ovakve protivnike trebao proći ‘kao plitak potok’.

Stoga igrači ovu utakmicu trebaju shvatiti maksimalno ozbiljno i pokušati se napuniti samopouzdanjem za ostatak prvenstva, te si osigurati donekle mirno more za iduću prvenstvenu utakmicu sa Slaven Belupom. No, ne smije se zaboraviti i da je Kup ona druga ruta do tako željenog trofeja, koja se nipošto ne smije podcijeniti.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.