Libar

Omišani upisali drugu pobjedu u Ligi prvaka i stigli na korak od plasmana među 16 najboljih u Europi

Dvije trećine posla na putu prema Elitnoj rundi Lige prvaka u futsalu od sinoć su iza Olmissuma. Hrvatski prvaci moćnom su predstavom svladali austrijskog predstavnika Diamanta iz Linza i stigli na korak od prolaska među 16 najboljih momčadi Europe. Visokih 6:0 apsolutno je realan rezultat, naši su prvaci zaista toliko bolji od austrijskih. I sada, u zadnjem kolu Glavne runde samo ne smiju izgubiti od armenskog prvaka Fustal Lea i cilj će biti ostvaren. No, prema onome što smo vidjeli u dosadašnjem dijelu turnira, Olmissum je zaista najjača momčad skupine i vjerujemo da će sutra upisati i treću pobjedu.

Nekom neupućenom pogled na sastav gostiju mogao je odati dojam da se radi o momčadi iz Bosne i Hercegovine jer za Diamant igraju pretežito igrači iz te zemlje, ali tajna je u tome da su klub osnovali pripadnici BH dijaspore u Linz.

Ipak, kolonija stranaca nije bila nikakav bauk za Omišane koji su poveli već u petoj minuti pogotkom Sekulića koji je, zanimljivo, i gol protiv beogradskog FON-a postigao u petoj minuti. A onda je, kao u nekom blitzkriegu, Hrstić zabio dva puta u par minuta i nakon samo 11 minuta igre na semaforu je svijetlilo 3:0.

Bilo je potpuno jasno da je Olmissum puno kvalitetnija momčad, prilike su se nastavile redati i dalje, ali pogodaka do odlaska na odmor više nije bilo. Ipak, s velikih 3:0 mogli su biti zadovoljni igrači našeg prvaka i trener Duje Maretić, ali i publika koja je ponovno došla bodriti svoje igrače.

Austrijanci su u drugi dio susreta izišli ipak malo ofanzivnije, čak su povremeno nešto i odigrali, ali lijeka za fantastični Olmissum nisu imali. Kolobarić, Juretić i Postružin zabijali su u drugom dijelu i tako udvostručili prednost te Olmissumu donijeli visoku pobjedu.

U prvom susretu skupine armenski je Leo pomalo neočekivano svladao prvake Srbije tako da Olmissum ne smije izgubiti u subotu. Da su Beograđani dobili Armence, Olmissum bi već sada slavio prolaz. No, što je, tu je. Uvjereni smo da je Olmissum puno bolja momčad od Armenaca i da će omiški turnir završiti s tri pobjede i tako proći dalje.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.