Libar

Olmissum danas čekira kartu za Elitnu rundu Lige prvaka, na putu im stoji prvak Armenije

Dvije pobjede sa starta kvalifikacija jasno su pokazale da je Olmissum najjača momčad kvalifikacijskog turnira Glavne runde Lige prvaka koji se održava u Omišu. Beogradski FON i austrijski Diamant iz Linza dali su svoj maksimum, a on im je bio dovoljan za poraze 1:3 i 0:6. Jasno je, dakle, da nisu bili ni blizu iznenađenja protiv našeg prvaka, ali sve to skupa treba potvrditi još jednom protiv armenskog prvaka Futsal Lea.

Prva je na rasporedu danas utakmica između FON-a i Diamanta, ali s obzirom da ona nema nikakvu važnost, na nju se nećemo ni osvrtati previše. Srpski predstavnici pobjedom mogu doći možda i do drugog mjesta ako dobiju dovoljnom razlikom, a Olmissum dobije Armence, ali slaba će im to utjeha biti jer im je primarni cilj, naravno, bio prolazak u Elitnu rundu.

Ono što nas zanima jest dvoboj koji je na rasporedu u 20 sati nakon kojeg će, uvjereni smo, Omišani ponovno ući među 16 najboljih momčadi Europe. Armenski prvaci u prvom su kolu izgubili od Diamanta rezultatom 5:4, a onda u drugom kolu iznenađujuće slavili protiv FON-a s 3:2 i tako ostavili nadu da oni mogu biti ti koji će nastaviti natjecanje među najboljima.

Ipak, uz dužno poštovanje, s obzirom na to da smo obje utakmice gledali, stvarno ne vidimo načina da izbace naše predstavnike iz daljnjeg dijela natjecanja.

Jer, ono što je Olmissum prikazao u prva dva kola vrijedno je svakog respekta i ne postoji momčad koja bi lako svladala naše prvake, posebno ne na domaćem terenu. No, snivat ćemo kasnije, nadamo se već sutra. A danas? Danas treba osigurati taj prolazak dalje.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.