Libar

Hajduk danas u Koprivnici mora slaviti ako ne želi izgubiti korak u borbi za naslov

Hajduk u sklopu 14. kola HT Prve lige gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a susret će se odigrati danas s početkom u 15 sati. Bijeli traže prvenstvenu pobjedu za koju ne znaju već više od mjesec dana, zadnji su puta slavili protiv Lokomotive, a onda su uslijedili Osijek u Gradskom vrtu pred tri kola, a niz bez slavlja nastavili su i Šibenik i Gorica.

U tim utakmicama, unatoč relativno dobroj igri, momčad Jensa Gustafssona nije uspjela doći do više od dva boda, pa je time zacementirala četvrto mjesto na ljestvici, pri čemu za prvim konkurentom kasne šest bodova uz utakmicu manje, što je porazno kada se u obzir uzmu ciljevi dugoočekivane strategije kluba koja je predstavljena u petak.

U Koprivnici će Bijelima nedostajati Filip Krovinović i Stefan Simić, koji zbog ozljede, odnosno kartona, neće nastupiti u ovom susretu. Na pitanje o mogućim rošadama u momčadi zbog ozljeda te o mogućim nastupima nekih igrača s klupe odgovorio je i sam Gustafsson.

– Nedostajat će nam Krovinović i Simić, ali koga god da stavimo bit ćemo konkurentni. Ljubičić je jako dobro igrao u Šibeniku, iako nije zabio gol. Naravno da mu trebaju minute i s njim treba biti strpljiv, radi dobro, napreduje i pred njim je blistava budućnost, zaključio je švedski strateg.

Unatoč širim mogućim izostancima u veznom redu, bio je upitan i o mladom Ćalušiću.

– Drago mi je da ste spomenuli i njega, njegova zrela partija bila je možda i najbolja stvar uz naš prolaz. Svakako je bliži prvoj postavi, radi u tišini, ali jako dobro, odvratio je Gustafsson.

Pobjeda na već tradicionalno neugodnom gostovanju u Koprivnici od izuzetne je važnosti iz više razloga. Kao prvo, činjenica je da Hajduk polako lošom serijom rezultata gubi korak s ostalim konkurentima za osvajanje naslova. O dodatnom pozitivnom psihološkom učinku, nužno potrebnom i treneru i igračima, ne treba puno ni pričati.

Kao drugo, pobjeda bi ujedno predstavljala i početak uvažavanja klupske strategije čiji su temelj izrazito pozitivni rezultati, budući da je u sljedećih šest godina osvojiti barem tri trofeja.

A nema boljeg načina za krenuti u tom smjeru već danas na Gradskom stadionu u Koprivnici.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.