Libar

Croatia iz Zmijavaca na diobi čelne pozicije 2. HNL, odličan derbi Solina i Dugopolja

Vikend je kod dalmatinskih drugoligaša protekao u odličnom nogometu koji su pružili Solin i Dugopolje, dok je Croatia iz Zmijavaca nakon pete pobjede u zadnjih šest utakmica zasjela na vrh tablice 2. HNL u društvu BSK-a iz Bijelog Brda.

Solin i Dugopolje odigrali su odličan dalmatinski derbi koji je prema stanju na tablici bio puno važniji za domaće. Uprava kluba NK Solin se zahvalila treneru Ivanu Matiću, kojega je privremeno zamijenio pomoćnik Duje Tokić koji se i prije nekoliko puta našao u sličnoj situaciji. S druge strane Dugopolje je stiglo na igralište kod Jadra osokoljeno dobrim rezultatima koji su ih pozicionirali u sam vrh.

Trener Vukas je ostao vjeran formaciji iz prethodnih susreta 4-2-3-1: Silić – Karabatić, Mornar, Kurtović, Bašić – Grozdanovski, Jenjić – Rodić, Ćubelić, Brnić – Maganjić. Kod Solinjana su u identičnim postavkama istrčali: Kargotić – Relota, Pekić, Franić, Dadić – Jurić, Ninčević – Jukić, Kušeta, Vodanović – Durdov. Na skučenom terenu su se bolje snašli žuto-plavi i poveli preko Durdova u 21. minuti, i prednost su zadržali do kraja prvog dijela. Na početku nastavka je Taraš zamijenio Relotu što je naglasilo obrambenu orijentiranost domaćih, dok su gosti ubacili ofanzivce Kovačevića i Javorčića s jasnim ciljem da se vrate u susret. To se i dogodilo golom Ćubelića za 1:1 u 75. minuti, ali je vodstvo potrajalo samo minutu kada je Luka Mamić vratio vodstvo Solinjanima. Mamić se već niz puta pokazao kao joker s klupe, ovog puta višestruko bitno zbog opće klime u momčadi i klubu.

Croatija iz Zmijavaca je stigla do nova tri boda golom Ante Šute u zadnjoj četvrtini utakmice. Sve je upućivalo na to da će susret završiti bez pobjednika, u utakmici koja je mogla završiti u korist obje ekipe. Trener Karačić nikako s ekipom Sesveta ne može ući u seriju pobjeda, iako se radi o momčadi koja po individualnoj kvaliteti zaslužuje biti jedan od kandidata za prvo mjesto. Na kraju su samo odnijeli pobjedu u opomenama – žuti kartoni 1:5, a nervoza je bila jedan od razloga zašto su vrata Tomića ostala netaknuta. Trener Srzić može biti jako zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, posebno zbog činjenice da mu okosnicu ekipe čine igrači iz lokalne sredine, iz mjesta koje broji svega dvije tisuće stanovnika.

Croatia je kao što smo već rekli zasjela na vrh tablice s 20 bodova, Dugopolje je ostalo na 17 bodova što ih svrstava na diobu pete pozicije. Solin je pobjegao s dna u zlatnu sredinu na deveto mjesto s 13 bodova. Tablica je zgusnuta, od pete do petneste pozicije smještene su momčadi u samo šest bodova. U 12. kolu nas očekuje novi dalmatinski derbi, ovaj put Dugopolje dočekuje Croatiju, dok Solin ide na gostovanje u zagrebačku Dubravu.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.