Libar

Dalić pozvao Sučića i Čolaka nakon ozljeda stožernih igrača

Izbornik Dalić suočen je s brojnim problemima uoči dvije odlučujuće utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar. Podsjetimo, Hrvatska 11. studenog igra na Malti, a tri dana kasnije na Poljudu dočekuje Rusiju s kojom će, nadamo se, u direktnom dvoboju odlučiti o putniku na Mundial.

Već ranije zbog ozljede je otpao Mateo Kovačić, a na popisu ozlijeđenih pridružio mu se i Josip Brekalo. Dalić je zato brzo reagirao i izabranoj vrsti priključio Luku Sučića iz mlade reprezentacije koji je za reprezentaciju debitirao prošlog mjeseca u remiju sa Slovačkom u Osijeku te Antonija Mirka Čolaka, napadača Malmoa koji je bio na pretpozivu.

Izostanci Kovačića i Brekala težak su udarac reprezentaciji, ali vremena za kukanje nema. Već početkom tjedna reprezentacija će se okupiti i sve što su radili protekle dvije godine stat će u 180 minuta igre. Hrvatska, na svu sreću, ovisi sama o sebi. S dvije pobjede sigurni smo putnici na Svjetsko prvenstvo, tako da je situacija potpuno jasna.

Ipak, čak i da ne osvojimo prvo mjesto, još uvijek se kroz dodatni krug kvalifikacija možemo plasirati u Katar, ali to je opcija o kojoj trenutno uopće ne želimo razmišljati.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.