Libar
person in white nike sneakers and black shorts standing on tennis court

Hrvatska ostala bez predstavnika u Parizu, na završnom turniru sezone imat ćemo tri igrača u konkurenciji parova

Nakon što je jučer iz turnira ispao Marin Čilić porazom od Sebastiana Korde, danas je hrvatski tenis ostao bez predstavnika i u konkurenciji parova na turniru iz serije Masters 1000 u Parizu. Najbolji svjetski par Mektić/Pavić iznenađujuće je poražen od Gille i Vliegena, dok su Dodiga i Mela nakon tri seta i velike borbe s turnira ispratili Bonzi i Rindeknech.

Nikola Mektić i Mate Pavić još uvijek drže prvo mjesto u igri parova, ali su već neko vrijeme u slabijoj formi. Potvrda toga stigla je i danas, no bez obzira na ovaj poraz od 2:0, naš će par i dalje zadržati prvo mjesto na ‘Race’ listi, ali će se promjena dogoditi na ljestici u kojoj se vrednuje rezultati kroz cijelu godinu i nakon tri tjedna vladavine Nikole Mektića na vrh će se vratiti Mate Pavić.

Hrvatsko-brazilska kombinacija Dodig/Melo uspjela se nakon izgubljenog prvog seta vratiti u igru i izboriti super tie-break, ali su u njemu ipak poklekli i izgubili 12:10 tako da je Hrvatska ostala bez predstavnika na posljednjem turniru iz serije Masters 1000 u 2021. godini.

Na ATP Finalsu, završnom turniru sezone, koji se ove godine igra u Torinu, imat ćemo istu ovu trojicu predstavnika, a jedina će promjena biti ta što će umjesto Mela, na njoj Dodig igrati s Polašekom.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.