Libar

Dambrauskas debitira protiv najlošije momčadi lige, Hajduk ima priliku slaviti nakon četiri utakmice bez pobjede

Hajduk će danas poslijepodne u sklopu 15. kola HT Prve lige na Poljudu dočekati posljednjeplasiranu momčad lige, Hrvatski dragovoljac. U ovom će susretu Bijeli tražiti prekid crnog niza od čak četiri utakmice bez pobjede, a sve osim takvog slijeda događaja bilo bi zaista veliko iznenađenje. Iako su Hajdukovci u prošlom susretu s dragovoljcima u Kranjčevićevoj minimalno slavili, ta je pobjeda ipak stigla nakon cjelovečernje opsade domaćeg gola, što je konačno urodilo plodom pogotkom Stefana Simića u posljednjoj minuti utakmice. Hajdukova pobjeda je između ostalog rezultirala i smjenom Miroslava Kuljanca na klupi Dragovoljca, kojeg je naposljetku naslijedio Davor Mladina.

Stoga se može reći da se današnji susret uvelike razlikuje od onog u kolovozu kada se sagledaju trenerske klupe, a upravo će ona domaća biti pod ogromnim povećalom. Valdas Dambrauskas u ovom će se kolu predstaviti domaćim navijačima kao novi trener splitske momčadi, nakon što je zbog poraza u prošlom kolu s iste pozicije smijenjen Jens Gustafsson. To će ujedno biti i povratak Litavca u hrvatski nogomet, nakon što je još zimus napustio redove Gorice.

Veliki je teret na leđima litavskog stratega, a dodatnu težinu na to stavlja i činjenica da je preuzeo momčad tek tri dana ranije.

– Tri dana su malo vremena u nogometu, ali ipak je bilo vremena da kroz tih nekoliko treninga upoznam igrače. Intenzivno smo u ovom periodu radili na pripremi utakmice, ali nisam imao vremena da promijenim mnogo stvari. Možete očekivati neke promjene, no moj primarni cilj je da igramo s puno energije, atraktivno, stilom koji će ljude oduševljavati – rekao je Dambrauskas.

Da je svjestan situacije u kojoj se klub nalazi dočarao je i sljedećim odgovorom.

– Igrači su pobjednici. U klubu kao što je Hajduk ne smije se dogoditi da u mjesec dana ne pobijedimo u prvenstvu. Navijači Hajduka su poznati po strasti. Tu strast i mi moramo pokazati na travnjaku. Navijači će oprostiti ako izgubiš od boljeg protivnika, a pokažeš strast na terenu. A kada ne pobjeđuješ teže je iskazati i strast na terenu. Kada sam bio trener Gorice davao sam za taj klub sve, 110 posto sebe. Sada ću ginuti za Hajduk, zaključio je Litavac.

Novi Hajdukov trener razriješio je i dilemu statusa ozljede Filipa Krovinovića, kazavši kako će biti spreman tek nakon reprezentativne stanke, a nastup Jana Mlakara još uvijek je upitan.

Bijelima su tako tri boda u ovoj utakmici apsolutni imperativ nakon već 40 dana bez trijumfa. Nadajmo se da su svoju ‘korizmu’ i post od pobjeda već odradili, budući da se ostali konkurenti u borbi za naslov već tradicionalno odmiču na ljestvici i odnose titulu sve dalje od Poljuda. No ipak, s druge strane, ništa ljepše ne bi bilo da Dambrauskas bude taj koji će te tradicije napokon prekinuti. Kao što je i sam rekao, navijači su to već odavno zaslužili.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.