Libar

Nevjerojatan uspjeh hrvatskog juda u Bakuu: još dvije bronce za najuspješniji Grand Slam u povijesti

Osim Budimpešte, Baku polako postaje jedan od omiljenih gradova hrvatskih judašica i judaša. Grand Slam u glavnom gradu Azerbajdžana hrvatski predstavnici su iskoristili za skupljanje važnih bodova na početku olimpijskog ciklusa koji završava Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, piše Hrvatski judo savez.

Nakon što su u subotu do finala i srebra došli Lara Cvjetko (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg), u nedjelju su Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg) osvojile brončane medalje.

Prodan je lijepim zahvatom došla do ippona protiv Litavke Dudenaite, da bi u polufinalu protiv Izraelke Lanir, izjednačena borba u kojoj je Prodan bila kvalitetnija, otišla je do “golden scorea” u kojem je Izraelka iskoristila svoju priliku i ipponom otišla u finale, a Splićanku poslala u borbu za broncu.

Za protivnicu je Karla imala Njemicu Zenker, a pokazala je kvalitetu ipponom u posljednjoj minuti i zasluženo došla do brončane medalje.

– Djelomično sam zadovoljna nastupom jer sam u polufinalu, u kojem sam bila bolja, imala loš napad u golden scoreu i to je Izraelka iskoristila za ippon. Drago mi je što sam uspješnu sezonu završila medaljom oko vrata i veselim se sljedećoj godini – rekla je Prodan koja se nalazi u top 10 judašica svoje kategorije.

Do druge hrvatske bronce u nedjelju, Ivana Maranić je imala nešto drugačiji put. Na početku je izgubila od, pokazat će se na kraju dana, pobjednice turnira, Njemice Lucht. Zatim je u repasažu bila slobodna, da bi u borbi za broncu natjerala Brazilku Faccholli na tri kazne i zasluženo uzela medalju.

– Kako mi je ovo bio prvi nastup nakon Olimpijskih igara u Tokiju, bila sam jako uzbuđena i osjećala sam se dobro na tatamiju. Drago mi je da sam uspjela završiti dan s medaljom i idemo dalje – rezimirala je svoj nastup Maranić.

Zlatko Kumrić (do 100 kg) je na početku turnira ipponom svladao domaćeg predstavnika Nasirlija, a zatim u četvrtfinalu izgubio wazarijem od Brazilca Humberta. U repasažu je trebao ići na još jednog Azerbajdžanca, Karimlija, ali zbog ozljede nije nastupio te je tako ostao na korak do borbe za medalju.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.