Libar
white and blue soccer ball on green grass field

Gvardiol: Maltežani će biti motivirani, ali uvjeren sam u našu pobjedu

Mladi branič Vatrenih, Joško Gvardiol, ozbiljno shvaća utakmicu protiv Malte koja, u slučaju pobjede, donosi meč-loptu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, piše Hrvatski nogometni savez.

Bez obzira na to što je riječ o protivniku koji kvalitetom debelo zaostaje za Hrvatskom, Gvardiol ukazuje da će domaćin biti silno motiviran.

– Nije bilo puno vremena za pripremu utakmice, ali spremni smo za nove pobjede. Možemo očekivati motiviranog suparnika, ali uvjeren sam da nas to neće spriječiti da protiv Malte ostvarimo tri boda, rekao je Gvardiol.

– Osjećam se odlično, ustalio sam se u klubu. Drago mi je čuti što izbornik misli o meni, ali znam da je svaki dan nova prilika za dokazivanje i znam da se za mjesto u momčadi moram izboriti na terenu. Ne osjećam nikakav pritisak, okružen sam vrhunskim igračima, koji imaju jako puno iskustva i to mi uvelike olakšava igranje u reprezentaciji. Tko će biti u tandemu sa mnom? Još uvijek sam igrač, nisam izbornik, ali tko god nastupi dat će svoj maksimum, uvjeren je mladi stoper Vatrenih.

Joško tvrdi da će mu bundesligaško iskustvo puno pomoći u nastupima za reprezentaciju.

– Teško mi je za sebe reći koliko sam napredovao od Europskog prvenstva, ali mogu reći da se osjećam puno spremniji u fizičkom smislu. Puno mi pomaže to što igram u Bundesligi, skupio sam puno iskustva, iako sam još uvijek jako mlad igrač, kaže Gvardiol.

Na Rujevici je Hrvatska dugo slamala otpor neugodnih Maltežana, a uoči novog sraza s istim protivnikom u taboru Vatrenih svi ukazuju na strpljenje kao važan segment u igri.

– Nisam igrao utakmicu na Rujevici, ali itekako će nam biti potrebno strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, to je ključ sutrašnje utakmice. Znamo da u posljednje dvije utakmice moramo osvojiti šest bodova za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali ne osjećamo zbog toga pritisak jer još uvijek sami ovisimo o sebi. Najvažnije je kako ćemo ući u utakmicu protiv Malte jer znamo da moramo osvojiti tri boda, zaključio je Gvardiol.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.