Libar

Određene kvalifikacijske skupine Hrvatskog vaterpolskog kupa, po dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu na završni turnir u Zagreb

U sjedištu Hrvatskog vaterpolskog saveza u Zagrebu, ždrijebom su određene kvalifikacijske skupine Hrvatskog kupa za seniore. Nositelji skupina su prošlogodišnji finalisti – Mladost (pobjednik u prošloj sezoni), te Jug Adriatic osiguranje (finalist), javlja Hrvatski vaterpolski savez.

Temeljen poludirigiranog ždrijeba, daljnja mjesta u skupinama su popunjena temeljem plasmana u prošlosezonskom Prvenstvu Hrvatske. Tako su primjerice Jadran i Solaris, kao treće i četvrtoplasirani iz prošlosezonskog izdanja državnog prvenstva, ždrijebani u prvom krugu. Prvoizvučeni Jadran je pripao u skupinu A, te slijedom toga Solaris u skupinu B i tako dalje redom.

Na koncu će u skupini A igrati Mladost, Jadran, Primorje, Mornar i Zadar, dok će u skupini B igrati Jug, Solaris, Medveščak, KPK i POŠK.

Termini kvalifikacijskih turnira su od 10. do 12. prosinca 2021. u Splitu (skupina A) i Dubrovniku (skupina B). Dvije prvoplasirane momčadi kvalificirat će se za završni turnir Hrvatskog kupa koji će se odigrati u Zagrebu, 18. i 19. prosinca 2021.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.