Libar
croatian flag

Fantastična Hrvatska razbila Maltu i u nedjelju na Poljudu traži vizu za Katar!

Kakva večer u Ta’Qaliju! Hrvatska je u čudesnoj utakmici stigla do pobjede nad Maltom s nevjerojatnih 7:1 i tako ostavila nadu u izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru o kojem će odlučivati u nedjelju u Splitu protiv Rusije.

Rusija je svoju utakmicu igrala s početkom u 18 sati i na svom terenu slavila protiv Cipra s uvjerljivih 6:0. Nismo, dakle, dobili pomoć u toj utakmici i stvari su bile jasne. Za odlazak u Katar trebat će nam dvije pobjede. Prva se stanica, ova sinoćnja, činila kudikamo lakšom, ali, opreza nikad dovoljno.

No, da smo se brinuli ni zbog čega pokazao nam je već u šestoj minuti tercet Modrić – Kramarić – Perišić. Nakon odličnog presinga Majera, Modrić je nastavio stiskati obranu domaćina, oduzeo je jednu loptu, pronašao Kramarića koji nesebično poslužuje Omišanina u redovima Vatrenih, a on ima lak posao za vodstvo Hrvatske 1:0.

Samo 16 minuta kasnije, u 22. već je 2:0. Nakon slobodnog udarca najviši u skoku je Ćaleta Car i Vatreni imaju sve što su željeli već u ranoj fazi utakmice.

Mala se zabrinutost pojavila na našim licima kada je u 31. minuti mrežu Ive Grbića koji je sinoć debitirao na našem golu zatresao Marcelo Brozović. I to kako. Naš je veznjak išao očistiti jedan ubačaj Maltežana, ali je pogodio sam sebe i lopta je završila iza čuvara mreže francuskog prvaka Lillea. No, razloga za zabrinutost nije bilo.

Do kraja poluvremena uspjeli smo još dva puta tresti mrežu Maltežana i tako praktično riješiti susret u svoju korist u prvih 45. minuta. Najprije je u 39. Pašalić pogodio za 3:1, a nakon njega, u prvoj minuti nadoknade u strijelce se upisao i kapetan Modrić za 4:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak rapsodije Vatrenih, u prvih 19 minuta naši su reprezentativci još tri puta natjerali obranu domaćina na kapitulaciju. Dva puta Majer i jednom Kramarić za konačnih 7:1.

Zanimljivost ove utakmice jest i da su osim Modrića još dva igrača imala čast nositi kapetansku vrpcu. Nakon izlaska Modrića, s kojim su teren napustili i Perišić i Brozović, tu je odgovornu dužnost preuzeo Mario Pašalić (Vida i Lovren koji su zamjenici nisu igrali), a nakon njegovo izlaska kapetan je do kraja utakmice bio Duje Ćaleta Car. Kako god bilo, zaista utakmica o kojoj ćemo dugo pričati, a nadamo se da potvrda ove dobre igre ide u nedjelju protiv Rusije.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.