Libar
field grass sport foot

Grbić: Cijelu sam karijeru radio za ovaj trenutak, ovo je moja sezona iz snova

Ivo Grbić konačno je dočekao trenutak karijere. Vratar Lillea debitirao je na Malti za Vatrene i ostvario dječačke snove.

Grbićev debi poklopio se s uvjerljivim trijumfom hrvatske reprezentacije koju očekuje odlučujući nedjeljni susret s Rusijom na ispunjenom Poljudu.

“Cijelu sam karijeru radio za ovaj trenutak, sanjao ga. Pokušao sam emocije maknuti sa strane i energijom, pričom i pristupom nastojati da me momčad osjeti na golu i dobije samopouzdanja. Je li mi se javio Tonči Gabrić? On je legenda, Subi, Kali i meni uvijek je pričao o svojim uspjesima u Ligi prvaka, a sad i ja igram Ligu prvaka i za reprezentaciju”, istaknuo je Ivo Grbić, koji je dobio veliko povjerenje izbornika Zlatka Dalića i ljudi iz njegovog stručnog stožera.

“Izbornik i treneri rekli su mi da vjeruju u mene i da sve što radim u klubu prenesem u reprezentaciju. Znaju moj mentalitet i karakter. Gledao sam svaku utakmicu reprezentacije i ovo je ogroman uspjeh za mene. Nisam čak uspio ni odspavati kako treba. Brozovićev autogol? Uh, bilo je baš čudno. Vidio sam da ima loptu na nozi i onda odjednom lopta ide u gol. Gledam, što je ovo… Teško za objasniti, dogodi se jednom u karijeri valjda, i meni na debiju”.

Bez obzira na primljeni pogodak u debiju, za Ivu traje njegova sezona iz najljepših snova.

“Debitirao sam za reprezentaciju, igram za veliki klub u Ligi prvaka, branim konstantno… Može se reći da je ovo moja sezona iz snova. Povukao sam riskantan potez otišavši iz komforne situacije u Atleticu prema Lilleu. Znao sam da će nakon naslova biti puno teže ove sezone, što se pokazalo točnim. Činjenica je da ne igramo dobro u prvenstvu, ali vjerujem da ćemo se popraviti jer u Ligi prvaka igramo odlično. Prezadovoljan sam i mislim da ću s kontinuitetom biti još bolji, da ću napredovati”.

Neke statistike kažu da je Grbić među najboljim vratarima u Europi ove sezone.

“Da, osjećam da sam dio elitnog društva. Prošle sezone nisam igrao skoro ništa i imam još puno prostora za napredak. Kad sam došao u Atletico, ostajao sam poslije svakog treninga sa Suarezom, Saulom i Felixom raditi na završnici. Imam još puno potencijala”.

Grbić i suigrači jako dobro znaju kakav ih protivnik čeka u nedjelju.

“Dobro poznajemo Ruse, uostalom u stožeru imamo Ćorluku i Olića koji su igrali tamo i znaju sve o ruskim igračima. Moramo odigrati pametno, hladne glave, publika će nas nositi i očekujem šahovsku bitku. Rusi su se raspucali protiv Cipra, ali ovo će biti druga priča. Pričao sam i s Vlašićem o njima. Nadam se da ćemo se na kraju svi radovati unatoč ovoj velikoj nervozi uoči utakmice. A Poljud… Za svakog od nas to će biti posebna utakmica, ja ću biti prvi put s reprezentacijom u svom gradu. Dok sam bio u Hajduku, nisam doživio pun Poljud. Općenito, bio sam tužan kad sam odlazio iz Hajduka jer mi je Hajduk dao puno toga i najzaslužniji je za sve u mojoj karijeri. Split je moj grad, a Hajduk moj klub, iako u njemu nisam ostvario sve što sam sanjao. No, možda tad nisam bio dovoljno dobar pa sam morao ići težim putem. Sad sam došao do najveće razine. Do hrvatske reprezentacije”, zaključio je Grbić.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.