Libar
gray concrete building on top of hill

Hrvatska je velesila u nogometu! A gdje bismo tek bili da imamo osnovne uvjete?

Uspjeli su! Naši su nogometaši još jednom pokazali karakter i izborili plasman na šesto svjetsko prvenstvo u nogometu. Dvanaesto je ovo veliko natjecanje za Hrvatsku od mogućih 14, a ovim smo još jednom pokazali kakva smo sila u nogometu. Ma što sila? Velesila!

Navikli ste u mojoj kolumni čitati o infrastrukturi, odnosno o nedostatku iste. Zato sam iz jučerašnjeg euforičnog dana izvukao samo jednu rečenicu izbornika Zlatka Dalića s press konferencije nakon utakmice. Jednu jedinu koja je rekla sve.

– Mi smo takav narod, tražimo zlata i srebra, a nemamo teren ni kamp, nemamo gdje trenirati, rekao je Dalić okupljenim novinarima.

I rekao je sve. Mi želimo uspjehe, a kako se do njih dolazi, to nije naša briga. A očito ni političara. Sada samo čekam novu priču o nacionalnom stadionu. O obnavljanju Maksimira ili Poljuda. Jer političarima je bitna prezentacija i konačni proizvod. A nedaće s kojima se proizvođači susreću? Ma briga ih za to. Kako u nogometu, tako i u poljoprivredi, turizmu, građevinarstvu… Samo napište profesiju, ne možete promašiti.

I sad još jednom provrtite u glava ove činjenice. Dva četvrtfinala Europskog prvenstva, svjetsko srebro i bronca, 12 od 14 velikih natjecanja u 25 godina. Nemamo kamp, nemamo gdje trenirati.

I sada razmislite koliko bismo mogli biti jaki da nam djeca imaju uvjete. U nogometu. Poljoprivredi, turizmu, građevinarstvu… Samo napišite profesiju, ne možete promašiti.

A nogometašima hvala. Jer barem jedan dan nismo mislili o problemima.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.