Libar
basketball hoop in basketball court

Split slavio protiv Škrljeva, čeka nas uzbudljiv košarkaški tjedan

Dva dana nakon pobjede nad Krkom u ABA ligi košarkaši Splita imali su novu obvezu. Na Gripe je stiglo Škrljevo u sklopu 10. kola HT Premijer lige, a Žuti su upisali osmu pobjedu. Najbolji strijelac u redovima pobjednika bio je Karlo Žganec s 19 poena, Čampara je ubacio 15, a Perković 14. Kod gostiju se kao najbolji iskazao Taylor s 19 poena, a vrlo dobri su bili i Jelenković i Vrgoč koji su ubacili po 12.

Split se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto ljestvice s omjerom 8-2 gdje im se danas može pridružiti Zadar koji igra na svom parketu protiv Gorice.

Na omjeru 7-1 s dvije utakmice manje je Cedevita Junior, a Cibona, koja je jučer slavila u Osijeku protiv Vrijednosnica, je na omjeru 7-3.

No, osim domaćeg prvenstva, imali su Cibona i Zadar obveze i u ABA ligi i rješili su ih polovično. Cibona je iznenađujuće slavila u Čačku protiv Borca, dok Zadar nije mogao više od časnog otpora protiv sjajne Budućnosti.

U idućem kolu HT Premijer lige, koje je na rasporedu već za dva dana, Split putuje Alkaru u Sinj, Cibona dočekuje Šibenku, a Zadar će u gradskom derbiju odmjeriti snage sa Sonikom, dok bi Škreljevo trebalo dočekati Cedevitu ne bude li novih odgoda.

Što se tiče ABA lige, prvi će svoje obveze u idućem kolu odraditi Zadar već u četvrtak kada mu u goste stiže Igokea, Cibona će u subotu dočekati FMP, a Split u nedjelju igra vrlo važnu utakmicu u Baru protiv Mornara kojeg je, baš kao i Zadra, pobjedom protiv Krke ostavio iza sebe na ljestvici.

Sve u svemu, čekaju nas uzbudljivi košarkaški dani i sigurno je da ćemo moći uživati u loptanju pod obručima.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.