Libar
flag italy

Italija ostala bez plasmana u Katar, moraju u nikada teže doigravanje

Tijekom samog trajanja kvalifikacija bilo je puno iznenađenja. Hrvatska je izgubila od Slovenije, Njemačka od Sjeverne Makedonije, Španjolska je remizirala kući s Grčkom, Francuska s Bosnom i Hercegovinom, Engleska s Mađarskom, ali sve su te reprezentacije na lakši ili teži način izborile plasman u Katar. Svi favoriti skupina, s iznimkom Portugala koji je ipak imao snažnog protivnika u vidu Srbije, izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo. Osim Italije!

Europski prvaci, zanimljivo, nisu poraženi u kvalifikacijama, primili su samo dva gola u osam utakmica, ali četiri remija bila su previše, Švicarska je to sjajno iskoristila i Talijani će sada morati u doigravanje. A tamo im uopće neće biti lako. Dovoljno je reći da im prijete Portugal, Švedska i Poljska. Ukupno 12 reprezentacija tražit će tri mjesta na Mundialu.

Domaći remiji s Bugarskom i Švicarskom te onaj gostujući sa Švicarskom, uoči zadnjeg kola Talijanima je i dalje nosio prvo mjesto. Trebali su sinoć samo svladati Sjevernu Irsku s jednim golom manje nego Švicarska Bugarsku. I nisu uspjeli u tome. Ne samo da nisu svladali s 3:0 koliko bi im bilo dovoljno s obzirom na pobjedu Švicarske od 4:0 nego su u Belfastu sa zaista ne odveć moćnom reprezentacijom odigrali 0:0 i tako si priuštili probleme.

Što se tiče ostatka kvalifikacija, poznato je devet putnika u Katar. Osim naše reprezentacije i Švicarske koja je to uspjela baš u skupini s Italijom, na Svjetsko prvenstvo idu i Njemačka, Danska, Španjolska, Francuska, Engleska, Belgija i Srbija, a čeka se još jedan putnik iz terceta Nizozemska – Turska – Norveška. Večeras ćemo, dakle, dobiti i posljednjeg putnika, a znat ćemo i sastav dodatnih kvalifikacija koje će biti najuzbudljivije i najjače ikada.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.